Een archieffoto van Sliedrecht Sport tegen VV Utrecht.
Een archieffoto van Sliedrecht Sport tegen VV Utrecht. Peter Verheijen

Voorbeschouwing dames 1 Sliedrecht Sport tegen VV Utrecht

10 maart 2023 om 19:09 Volleybal

SLIEDRECHT De Kampioenspoule bij de dames is ongekend spannend. Dat is jarenlang niet voorgekomen, dus hoe leuk is dat voor het publiek. In deze fase van de competitie geldt dat de ploeg die zijn beste volleybal kan laten zien, en dus de big points kan binnenslaan, de finale bereikt. Er zijn vijf ploegen die daarop kans maken, al dreigt Sliedrecht Sport af te haken.

door Vera Koenen

Als Sliedrecht echt nog iets wil, moet het zaterdag koploper Utrecht in de eigen De Basis verslaan. Utrecht voelt de druk toenemen. De interessante vraag is of de ervaren ploeg van Utrecht daar tegen bestand is.

POWERHITTERS 

Sliedrecht Sport versus VV Utrecht betekent ook wederom een strijd tussen de zussen Ana en Emma Rekar, maar daarnaast keren er meer Utrecht-speelsters terug in de gemeente waar ze ooit het blauw-wit verdedigd hebben. Zij weten hoe lastig het kan zijn om in De Basis te spelen en te winnen van Sliedrecht. Helemaal als powerhitters als Jolijn en Iris op dreef zijn.

Wint de Sliedrechtse ‘jeugd’ met meer trainingsuren dit seizoen? Of geeft de ervaring van de ‘oudere’ Utrechtse speelsters die dit jaar wat minder veelvuldig trainen, de doorslag? De gastploeg heeft daarnaast veel wisselspelers en dit seizoen is gebleken dat ze dat geholpen heeft. De service kan vanavond wel eens een heel belangrijk wapen zijn. Aan de andere kant kan Sliedrecht kan vanavond als underdog vrijuit en ‘no guts, no glory’-volleybal spelen.

BOEIEND SCHOUWSPEL 

Alles bij elkaar dus meer dan genoeg interessante ingrediënten die de wedstrijd tot een zeer boeiend schouwspel gaan maken. Om 20:00 uur klinkt zaterdag het eerste fluitsignaal. Daarvoor (vanaf 17:15 uur) staat overigens nog de Topdivisie wedstrijd tussen Heren 2 en VCV uit Veenendaal op het programma. Ook aanbevelenswaardig. Zoals altijd is de entree gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie