Sliedrecht Sport in actie tegen Chieri.
Sliedrecht Sport in actie tegen Chieri. Peter Verheijen

Sliedrecht Sport gaat zeventiende Europacup-seizoen in

22 mei 2023 om 10:46 Volleybal

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport heeft zijn Dames 1 ingeschreven voor de Europese Challenge Cup. Het is het zeventiende seizoen dat de blauw-witte ploeg de Europese arena in stapt. De eerste ronde wordt gespeeld in oktober of november.

Met dank aan de winst van de Nationale Beker heeft Sliedrecht Sport beslag weten te leggen op één van de twee voor Nederlandse vrouwenteams beschikbare Europese tickets. Dat betekent dat ook de Europese wedstrijden 69 en 70 een feit gaan worden voor de Sliedrechtse ploeg. “Ik ben blij dat we dit, dankzij de steun van onze trouwe sponsoren, nu al bekend kunnen maken”, licht Voorzitter Cees Boer toe. “Als bestuur hebben we er vertrouwen in dat we het budget daarmee rondkomt.” Het is nog niet bekend of Sliedrecht vanaf de voorronde (11 en 18 oktober) meedoet of bij de 1/16e finales (8 en 15 november) instroomt. Dit wordt bekend bij de loting in juni; net als wie de tegenstander wordt.

Ook afgelopen seizoen kwam het vrouwelijke vlaggenschip van Sliedrecht Sport Europees uit in de Challenge Cup. Na winst op OK Galeb Bar uit Montenegro en het Deense Holte IF, werd in de kwartfinale verloren van de uiteindelijke winnaar van de Challenge Cup: Chieri uit Italië.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie