Afbeelding
pixabay.com/TaniaVdB

Dames van Sudoda-Desto op bezoek in De Basis

3 november 2023 om 14:25 Volleybal

SLIEDRECHT We kunnen ons weer opmaken voor een avond topvolleybal in sporthal De Basis. Sliedrecht Sport Dames 1 ontvangt zaterdag de selectie van Sudoda-Desto uit Assen. Een mooi affiche in een hopelijk even fraaie ambiance. Sudoda-Desto staat met een wedstrijd minder slechts één puntje voor, wat beide teams op papier aan elkaar gewaagd maakt. Bij een overwinning voor de thuisploeg zal de stand er echter compleet anders uitzien.

door Steven van Mourik

Afgelopen weekend speelde Sliedrecht Sport de uitwedstrijd tegen de dames van Zwolle. Helaas bleek de tegenstander op dit moment nog net een maatje te groot en bleef Sliedrecht hen zeker in de eindfase van iedere set het antwoord schuldig. Met 25-20, 25-21 en 25-19 – alle in het voordeel van Zwolle – keerde het blauw-witte vlaggenschip puntloos terug naar Sliedrecht.

De bezoekers uit Assen spelen dit jaar pas hun tweede seizoen op het hoogste niveau. Waar ze vorig jaar al verrasten met een plek in de kampioenspoule, willen ze dit jaar definitief mee doen voor het landskampioenschap. Wat dat betreft zijn zij uitstekend begonnen. Met negen punten uit vier gespeelde wedstrijden vinden zij zich terug op de derde plek in de Eredivisie. Een speelster om rekening mee te houden is de diagonaal aan zijde van Sudosa-Desto, Paula Boonstra. Zij voert op dit moment het topscorersklassement aan met een totaal van 89 punten.

Waar Sudosa-Desto zich vast kan klampen aan de scores van Boonstra, telt bij Sliedrecht Sport het collectief. Sliedrecht nestelt zich als team zowel serverend als passend in de top van de klassementen en staat blokkerend zelfs bovenaan. Sterke punten waar de equipe van trainer-coach Elroy Bezemer op voort kan borduren gedurende de rest van het seizoen.

Doorslaggevend kan het thuisvoordeel zijn. Met alleen de nederlaag in de Challenge Cup en in competitieverband drie overwinningen, heeft De Basis een afschrikwekkende werking op menig tegenstander. De support van het publiek geeft het team vleugels om naar grote hoogtes te stijgen. Jullie steun is dan ook meer dan welkom deze zaterdag.

Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in De Basis. Daaraan voorafgaand valt echter nog Heren 2 in actie te bewonderen. De koploper in de Topdivisie neemt het vanaf 17.15 uur op tegen de Limburgers van Peelpush. Voor beide wedstrijden geldt dat de entree gratis is.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie