Zwemmers DWF op het startblok
Zwemmers DWF op het startblok DWF

Door Water Fit zwemt een record aan PR’s

29 januari 2024 om 09:17 Zwemmen

SLIEDRECHT Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom zaterdag 27 januari het derde deel van de Nationale Zwemcompetitie. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met de hele ploeg. Deze tweede helft van het seizoen begint sterk met veel persoonlijke records. In totaal zijn er 27 PR’s en vijf medailles behaald.

Marcus Mallegrom zwom vier PR’s in totaal. Als eerste zwom hij de 100m vrije slag, waarbij hij op zijn tussentijd van de 50m vrije slag zijn tijd verbeterde met vier seconden. Zijn eindtijd verbeterde hij met acht seconden. Als tweede zwom hij de 100m schoolslag. Ook hier verbeterde hij zijn tussentijd van de 50m met één seconde. Zijn eindtijd verbeterde hij met drie seconden.

Nienke van Cuijlenberg verbrak drie persoonlijke records. Op de 100m schoolslag verbeterde ze haar tussentijd van de 50m met één seconde en haar eindtijd met vier seconden. Ook op de tussentijd van de 200m wisselslag verbrak ze haar 50m vlinderslag tijd met drie seconden. Haar eindtijd was 3:53.00, ze zwom deze afstand voor de eerste keer.

Voor de dames Liz Bijkerk en Sharon Voorsluijs stond een lange afstand op het programma, de 400m vrije slag. Liz verbeterde haar tijd met drie seconden. Sharon verbeterde haar tijd met ruim zestien seconden. Dit was de grootste PR van de wedstrijd. Dit was nog niet genoeg voor Sharon. Op de 100m schoolslag zwom ze een PR van één seconde. Vera van Houwelingen behaalde twee PR’s. Ze begon met de 100m rugcrawl waarbij ze een kleine PR zwom van drieëndertig honderdsten. Daarna verscheen ze aan de start voor de 100m schoolslag en zwom een PR van drie seconden.

De wedstrijd werd afgesloten met de 4x100m wisselslag estafette. Startzwemmer Puck Hogendoorn begon met de 100m rugcrawl, Nick Hogendoorn nam haar over met de 100m schoolslag, gevolgd door Silas van Bekkum met de 100m vlinderslag en slotzwemmers Sanne Nederveen met de 100m vrije slag. De mixed estafetteploeg finishte als tweede.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Javaeney Haksteen (2e), Nick Hogendoorn (1e), Sanne Nederveen (2e, 3e) en Roos van Wingerden. Er zijn PR’s gezwommen door Silas van Bekkum (1x), Kenji Bor (1x), Danique Hoogendorp (2x), Jolan Huisman (1x), Myrthe de Lange (1x), Thijs Militie (1x), Sanne Nederveen (1x), Lynn Vermeulen (2x), Chantal Voorsluijs (1x), Anne-Lotte de Vreede (2x) en Roos van Wingerden (2x). Volgende week wordt de Provinciale minioren Clubmeet gezwommen in Rotterdam. Hier gaan de jongste zwemmers van DWF naar toe.

advertentie
advertentie