Kraam voor Team Job op zomerfestival

6 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens het zomerfeest bij bronbad De Lockhorst is onder andere een kraam te vinden ten bate van Duchenne. Initiatiefneemster Maria Smeets wil tijdens het evenement tweedehands spulletjes verkopen die ze inzamelt bij collega’s, kennissen, vrienden en familie. De opbrengst hiervan gaat naar het Sliedrechtse Duchenne-team, Team Job.

,,Zelf doe ik ook mee aan de 6 uur-durende spinningmarathon in Sporthal de Valk op 5 september. Maar graag wilde ik wat extra’s doen. Het idee voor deze kraam borrelde bij mij boven en na een mailtje aan de organisatie van het zomerfestival kreeg ik meteen een gratis kraam aangeboden", vertelt Maria Smeets. ,,Ik wil op de kraam brochures en informatie neerleggen over de ziekte, maar met name spulletjes verkopen om geld in te zamelen voor Team Job." Maria is nog op zoek naar iemand die haar met de kraam kan helpen. ,,Ik zoek iemand die één of twee ochtenden of middagen vrijwillig de kraam zou willen bemannen, omdat ik zelf niet twee hele dagen vrij kan nemen van mijn werk." Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar smeets_maria@hotmail.com.

Job is een jongetje uit Sliedrecht van 5 jaar met de ziekte Duchenne. Team Job (www.teamjob101.nl) is een groep die bestaat uit meerdere Sliedrechtse bikkels, die uit naam van Job geld inzamelen voor het Duchenne Parent Project en ook meedoen aan een keiharde 7-daagse fietstocht van 700 km. Duchenne is een spierziekte die over het algemeen bij jongens voorkomt. Voor deze kinderen is op de leeftijd van 12 à 13 jaar een rolstoel onvermijdelijk. Op 25-jarige leeftijd is de ziekte zo ver gevorderd dat patiënten permanent van een ademhalingsmachine afhankelijk zijn. De aftakeling gaat echter door en uiteindelijk op 35 à 40-jarige leeftijd sterven de meeste mannen die aan de ziekte lijden.

advertentie
advertentie