Inzameling plastic van start

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Niet alleen groente-, fruit- en tuinafval, restafval en oud papier wordt opgehaald, maar de gemeente Sliedrecht start in november met het huis-aan-huis inzamelen van plastic afval. Met deze stap sluit de gemeente aan op de landelijke campagne 'Plastic Heroes'. Het plastic wordt een keer per vier weken opgehaald.

Plastic moet worden verzameld in grote plastic zakken die bewoners van Sliedrecht in de week van 14 oktober krijgen opgestuurd, samen met een brief over de werking van de regeling. Plastic dat moet worden gescheiden zijn bijvoorbeeld lege plastic flessen, bekertjes en folies die om brood, kaas, vlees en groente zitten. Chipszakken, speelgoed, tandenborstels en melkpakken zijn zaken die niet in de ophaalzak moeten verdwijnen. Het ingezamelde plastic wordt hergebruikt en dat spaart ruwe grondstof en energie. Burgers besparen door het plastic afval gescheiden te verzamelen ook ruimte in hun grijze container.

Wethouder Remco van de Ven stelt dat de gemeente zelf het goede voorbeeld gaat geven: ,,Ook bij ons gaat er veel verpakkingsmateriaal en bijvoorbeeld ook plastic bekertjes doorheen; op jaarbasis wel 140.000 stuks. Het is belangrijk om dat gescheiden op te gaan halen."

Dinsdag 10 november en dinsdag 8 december wordt in Sliedrecht West tot en met de Stationsweg plastic ingezameld en woensdag 11 november en woensdag 9 december is Sliedrecht Oost aan de beurt. Afvalzakken zijn gratis te verkrijgen bij het Milieupark en op het gemeentekantoor. Meer informatie is te vinden op www.plasticheroes.nl.

advertentie
advertentie