Stremming spoorlijn Hardinxveld-Giessendam - Geldermalsen

3 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In verband met groot onderhoud door ProRail aan het spoor tussen Hardinxveld-Giessendam en Leerdam, is er geen treinverkeer mogelijk tussen Hardinxveld-Giessendam en Geldermalsen op zaterdag 10 oktober na 01:15 uur en maandagmorgen 12 oktober tot 05:15 uur. Vrijdagnacht rijdt de laatste trein vanaf Dordrecht tot Leerdam en de laatste trein vanaf Geldermalsen komt te vervallen tussen Geldermalsen en Hardinxveld-Giessendam. Op maandagmorgen komt de eerste trein vanaf Dordrecht tot Geldermalsen en de eerste trein vanaf Geldermalsen tot Leerdam te vervallen. Daarna rijdt alles weer volgens dienstregeling.

Arriva zet op vrijdag, zaterdag en zondag bussen in. De bussen stoppen bij alle stations aan de spoorlijn tussen Geldermalsen en Hardinxveld-Giessendam. De bussen vertrekken vanaf de voorzijde van de stations. Reizigers kunnen de vertrektijden van de bussen tussen Hardinxveld-Giessendam en Geldermalsen vooraf raadplegen op internet (www.arriva.nl) en via OV-reisinformatie, 0900-9292 (€ 0,70 per minuut). Daarnaast is informatie beschikbaar bij de Arrivastore Dordrecht en Gorinchem. Voor het vervoer met de vervangende bus heeft de reiziger een geldige treinkaart nodig.

De reistijd Hardinxveld-Giessendam – Geldermalsen duurt, afhankelijk van de bestemming, circa een half uur tot een uur langer dan de reguliere treinreis. Er wordt getracht bestaande treinaansluitingen in Geldermalsen te handhaven (uiteraard met de vertraagde tijd van de busreis).

advertentie
advertentie