Landelijke Opschoondag en Dollen Zonder Drollen

7 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het Burgemeester Feitsmapark worden op zaterdag 12 maart allerlei activiteiten gehouden in het kader van de Landelijke Opschoondag. Om 10.00 uur geeft wethouder Ad de Waard op het nieuwe centrale plein voor de kinderboerderij het startsein voor Sliedrecht Schoon met het zwerfafvalprikken en het hondenevenement ‘Dollen zonder Drollen’.

In de week van Sliedrecht Schoon (14 tot en met 18 maart) gaan alle Sliedrechtse (basis)scholen zwerfafval prikken. De meeste scholen hebben daarom een beroep gedaan op een educatieve les vanuit de gemeente voorafgaand aan het zwerfafvalprikken. Maar de gemeente roept op de verantwoordelijkheid niet alleen bij de scholen en leerlingen neer te leggen. Alle Sliedrechters kunnen op zaterdag 12 maart een uurtje komen meeprikken. Prikkers, afvalzakken en handschoenen zijn beschikbaar. ,,In een uurtje kan er heel wat zwerfafval ingezameld worden. En dat levert een schonere omgeving op waarin iedereen zich prettiger voelt", aldus een woordvoerder van de gemeente. De gemeente benadrukt dat het vervolgens belangrijk is dat de buurt ook schoon blijft. ,,Iedereen kan helpen om het zwerfafval uit ons straatbeeld definitief te laten verdwijnen. Heel eenvoudig door die rondwaaiende krant op straat op te pakken en in de afvalbak te gooien. Als we dat allemaal doen, zou Sliedrecht er een stuk schoner uitzien. En in een schone omgeving gooien mensen nu eenmaal minder snel hun afval op straat."

Behalve zwerfafval is ook hondenpoep een grote ergernis voor de burger. daarom is het fenomeen 'Dollen zonder Drollen' in het leven geroepen om hondenbezitters en niet-hondenbezitters bekend te maken met het Sliedrechtse hondenbeleid. De dierenbescherming, dierenambulance, hondenbescherming, dierenkliniek Drechtstreek en dierenverzorgingscentrum DVC zijn aanwezig op zaterdag 12 maart om bezoekers informatie te verschaffen. Op het hondenuitrenveld staan sport en spel attributen opgesteld voor de viervoeters en er zijn demonstraties schapendrijven.

Het complete programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur: opening Sliedrecht Schoon op het centrale plein van de kinderboerderij.

10.15 uur: zwerfafvalprikkers (ZAP-ers) gaan de wijken in

10.30 uur: start kynologenclub Gorinchem activiteiten op het hondenuitrenveld

11.00 uur: demonstratie schapendrijven op de dierenweide

13.00 uur: bamboe bouwen voor kinderen tot 12 jaar (afloop 14.30 uur)

14.00 uur: demonstratie schapendrijven op de dierenweide

14.30 uur: zwerfafvalbingo

15.00 uur: inzamelen zwerfafval

15.30 uur: prijsuitreiking prijsvraag

15.45 uur: prijsuitreiking beste ZAP-er

16.00 uur: einde

advertentie
advertentie