Schilder Dirk Apeldoorn exposeert bij Vogelwacht

28 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard zijn op dit moment schilderijen te bewonderen van Dirk Apeldoorn uit Papendrecht. De expositie duurt tot en met eind oktober.

Dirk Apeldoorn (69 jaar) is geboren in Leusden en woont sinds 1974 in Papendrecht ,,Tekenen heb ik altijd graag gedaan, maar schilderen doe ik pas de laatste jaren. Met deze expositie is het dan ook de eerste keer dat ik met mijn werk naar buiten treed.

,,Ik ben autodidact, maar heb veel geleerd van mijn vrouw Greetje, die verschillende cursussen heeft gevolgd. Zij heeft mij gestimuleerd en geïnspireerd om ook te gaan schilderen", vervolgt Dirk. ,,Ik werk figuratief en kies vaak onderwerpen als landschappen, dieren of gebouwen. In het SNCA worden schilderijen getoond van pluim- en ander vee, alsmede enige landschappen. Ze zijn alle uitgevoerd in acryl."

Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos, nabij het Westeinde van Wijngaarden en is dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.nvwa.nl of 0184-412618.

advertentie
advertentie