Loting Poort6 Champions Cup

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Dit jaar wordt voor de vijftiende keer het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup gehouden. De aftrap zal plaats vinden op dinsdagavond 27 december en de finale staat gepland voor zaterdag 7 januari. Om tot een groepsindeling te komen zal er op vrijdag 11 november in het sportcafé van De Oosterbliek worden geloot. Ook dit jaar zijn de vier halve finalisten van de vorige aflevering (Sliedrecht, LRC, Kozakken Boys en Unitas) als groepshoofd geplaatst. Dit om te voorkomen dat deze teams al in de groepsfase op elkaar stuiten.

Ook dit jaar vond er een voorloting plaats om het aantal van 33 ingeschreven verenigingen te reduceren tot 24, het aantal deelnemers waar plaats voor is. Het totale deelnemersveld bestaat na de voorloting uit de volgende verenigingen: Almkerk, Ameide, GDC, GJS, Haaften, Hardinxveld, Herovina, Heukelum, HSSC'61, Kozakken Boys, Leerdam Sport'55, LRC, Meerkerk, Noordeloos, Peursum, Rijswijkse Boys, Schelluinen, Sleeuwijk, Sliedrecht, SteDoCo, Streefkerk, Unitas, VVAC en Woudrichem. Deze teams worden ingedeeld in zes poules van ieder vier teams. De groepswinnaars en de beste twee nummers twee gaan vervolgens, volgens het knock-out systeem, verder. De nummer laatst van iedere poule zal volgend jaar via loting deelname moeten afdwingen.

Ook bij het Poort6 Leon Pellikaan Jeugdtoernooi zal worden geloot om tot een groepsindeling te komen. Zowel bij de B-junioren als bij de D-pupillen zullen 28 clubs worden verdeeld in vier groepen van zeven teams. De poulewinnaars gaan door naar de halve finales.

Deze, meestal druk bezochte, lotingsavond in sportcafé De Oosterbliek is voor een ieder toegankelijk en begint om 20.00 uur.

advertentie
advertentie