Lezing over grauwe kiekendief en andere akkervogels

8 januari 2012 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Ben Koks van Werkgroep Grauwe Kiekendief (WKG) neemt belangstellenden donderdag 19 januari mee naar het uiterste noordoosten van het land. In het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) praat hij dan over de grauwe kiekendief en andere akkervogels.

Koks: ,,In het noordoosten vinden we een open landschap, uitgestrekte akkers en grauwe kiekendieven in het zomerhalfjaar. De Werkgroep Grauwe Kiekendief zet zich in voor het behoud en de bescherming van de Grauwe kiekendief. Inmiddels kunnen we spreken van een groot succes. Door boer en natuur op een slimme manier met elkaar te verenigen is het akkerlandschap een aantrekkelijk 'biotoop' geworden voor de Grauwe kiekendief."

Voor de pauze gaat de lezing over akkervogels in het algemeen. Koks: ,,Akkerranden blijken een positief effect te hebben op de Grauwe kiekendief, maar ook op kleine zoogdieren en diverse akkervogels." Na de pauze kijkt de spreker beter naar de Grauwe kiekendief. Het succes houdt niet op bij de grenzen van het Groninger land, ook op andere locaties gaat het goed met deze vogel. Naast het beschermen van de Grauwe kiekendief houdt de WGK zich bezig met onderzoek.

Het SNCA is gevestigd aan de Matenaweg 1, Papendrecht. De zaal is om 19.00 uur open en de aanvang is om 19.30 uur.

In de pauze is de keuken open. De entree voor deze lezing bedraagt € 2 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1. Info: Ad Kooij, 078-6912038 of Arie Kolders, 0184-420592.

advertentie
advertentie