Afbeelding

Kruidenwandeling door de Heemtuin

21 juli 2012 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De Natuur en Vogelwacht de Alblasserwaard (NVWA) verzorgt zaterdag 4 augustus om 13.30 uur een kruidenwandeling door de educatieve heemtuin van de NVWA en het aangrenzende Alblasserbos.

,,We kunnen planten niet alleen voor onze gezondheid gebruiken maar ook eten. Men wist vroeger precies waar heilzame en of eetbare kruiden te vinden waren. De delen die we kunnen gebruiken zijn de bladeren, wortels, stengels, jonge scheuten, bloemen, vruchten en zaden", licht Leen den Ouden van de NVWA toe. ,,Veel mensen zijn dermate vervreemd van de natuur dat ze geen bes, plant of paddenstoel meer durven te plukken. Het zou wel eens schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn, denken ze. Maar dat onderscheid zal de deelnemers tijdens de wandeling uitgelegd worden. Zo vertellen we bijvoorbeeld dat de wortels van de zilverschoon in de zeventiende eeuw als groente werden gegeten En dat de wilg en de moerasspirea vroeger belangrijke leveranciers waren voor ons huidige aspirientje."

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en de deelname is gratis. Voor inlichting kan gebeld worden naar 078-6919674. Een mailtje sturen kan ook: ghket@ziggo.nl. Het centrum van de NVWA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos vlakbij het Westeinde van Wijngaarden. Het centrum is vijf dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag en maandag is het centrum gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie