'We geven leerlingen een steuntje in de rug'

Nieuws

SLIEDRECHT - Studiecentrum Sliedrecht is verhuisd naar een ruim pand aan de Thorbeckelaan 5. ,,Sinds het begin van het nieuwe schooljaar begeleiden wij de leerlingen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte'', vertelt Peter Voorberg, die het studiecentrum vijf jaar geleden heeft opgericht. Op vrijdag 5 oktober worden zowel leerlingen als hun ouders uitgenodigd om tijdens het Open Huis van 19.30 tot 21.30 uur binnen te stappen voor een vrijblijvende kennismaking.

Door Ria Scholten

De lichte en transparant ogende ruimte aan de voorzijde van het pand biedt plaats aan vijf leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs en Middelbaar Beroeps Onderwijs. Enthousiast vertelt Peter over de verschillende manieren van begeleiding die hij hen in nauwe samenwerking met zijn team kan bieden. ,,We geven leerlingen een steuntje in de rug en ondersteunen hen met name op het gebied van school- en huiswerk'', vertelt Peter. ,,Veel jongeren hebben moeite met plannen of zijn niet of onvoldoende gemotiveerd. Wij leren hen om zich goed te concentreren op hun taken. Daarnaast besteden we waar nodig aandacht aan het plannen en organiseren van het huiswerk.''

,,Om een goed resultaat te behalen moet er hard worden gewerkt en ook daarin ondersteunen wij de leerlingen. We kijken als eerste naar de zaken die goed gaan en schenken vervolgens aandacht aan eventuele verbeterpunten. Van ieder bezoek wordt een digitaal verslagje gemaakt dat naar de leerling, de ouders en indien gewenst de mentor wordt gestuurd. In het pand is een speciale ruimte ingericht voor het één op één begeleiden van leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs, Middelbaar Beroeps Onderwijs en Hoger Beroeps Onderwijs, die behoefte hebben aan het bijspijkeren van hun kennis van een of meerdere vakken. Ook basisschoolleerlingen die uitvallen op een onderdeel van bijvoorbeeld rekenen of taal kunnen bij Studiecentrum Sliedrecht rekenen op een passende ondersteuning. Er zijn meerdere begeleiders aanwezig, elk met hun eigen expertise.

,,Nieuwe leerlingen worden samen met hun ouders uitgenodigd voor een intakegesprek. In een door ons opgesteld begeleidingsplan wordt concreet verwoord met welke doelen we aan de slag gaan. We stellen alles in het werk om de begeleiding zo snel mogelijk te laten starten'', legt Peter uit. ,,Hier komen leerlingen uit de wijde omtrek, zowel uit het openbaar als het christelijk onderwijs. Het studiecentrum is centraal gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. We hebben goede contacten met een groot aantal scholen.'' Naast zijn taken in het studiecentrum is Peter als docent werkzaam in het Voortgezet Onderwijs. ,,Een prima mix'', klinkt het stellig. ,,Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs. Aan de andere kant is het ook erg leuk en leerzaam om eens vanuit het perspectief van de leerling naar het onderwijs te kijken.''

Studiecentrum Sliedrecht is telefonisch bereikbaar via 0184-750616 of 06-12869851 en via email info@studiecentrumsliedrecht.nl. Uitgebreide informatie is te vinden op de website: www.studiecentrumsliedrecht.nl.

advertentie