Week van Gebed voor de eenheid

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Rooms-Katholieke H. Theresia van Avila parochie, de vrijzinnige geloofsgemeenschap Onze Roeping Getrouw en de Gereformeerde Kerk Sliedrecht staan op vrijdag 25 januari stil bij de Week van Gebed voor de eenheid. Samen trekken ze deze avond van gebouw naar gebouw om te delen wat hen bindt, namelijk het gebed tot God.

Op vrijdagavond 19.00 uur start de samenkomst in de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat). Daarna vertrekken de deelnemers naar het kerkgebouw aan de Kerkbuurt 157, om tenslotte te eindigen omstreeks 20.15 uur bij de Rooms-Katholieke Parochie aan de Stationsweg 179. ,,Met deze samenkomsten en wandeling willen we aandacht vragen voor het gebed om eenheid tussen kerken en christenen. U bent van harte welkom om mee te wandelen en het zo 'een lopend vuurtje' te laten zijn. Bij slecht of zeer glad weer blijven we in de Gereformeerde Kerk", aldus dominee Joost Schelling.

Elk jaar belegt de Raad van Kerken in Nederland in de laatste week van januari de Week van Gebed. Dit jaar is dat van 20 tot 27 januari. Thema is dit keer: Wandelen met God.

advertentie
advertentie