Sliedrecht Sport moet vol aan de bak

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voordat ook speelsters en technische staf van landskampioen Sliedrecht Sport over twee weken aan het kerstdiner kunnen aanschuiven moet men nog even vol aan de bak. Er staan in een tijdsbestek van 11 dagen maar liefst 5 wedstrijden op de agenda, en passant worden er acht trainingen afgewerkt en staat er tussendoor ook nog even een retourtje Athene ingepland.

Door Wim van Mourik

Drukke tijden derhalve voor het team, dat in de competitie felle strijd voert met concurrent Alterno. Afgelopen zaterdag werd met 1-3 gewonnen bij VC Weert, dat in de eerste set kon profiteren van de mindere concentratie van de gasten, die vervolgens echter orde op zaken stelden: 25-21, 23-25, 14-25, 17-25.

Trainer Erik Zietse zag in het duel in Limburg een goede voorbereiding op het zware programma van deze week: ,,Het team zit momenteel goed in het vel, de vorm is prima, er wordt heel goed getraind. Dan kan het gebeuren, dat er even zo’n setje tussendoor glipt als tegen VC Weert, maar vervolgens wordt dat weer keurig netjes hersteld. Je zou die set een 'wake-up call' kunnen noemen. Het houdt de groep scherp voor de duels tegen AEK Athene en VC Sneek."

In het Europa Cup duel tegen AEK Athene (woensdagavond) moest Sliedrecht Sport de basis leggen voor een goede uitgangspositie bij de return in Athene, woensdag 18 december. Komend weekeinde wacht een dubbel programma, waarbij men zaterdag in De Stoep aantreedt tegen VC Sneek, het team dat Sliedrecht Sport eerder dit seizoen in Friesland de eerste en tot nu toe enige nederlaag toebracht. Amper achttien uur later wordt bij SV Dynamo in Apeldoorn het eerste fluitsignaal gegeven voor het laatste competitieduel in dit kalenderjaar. De voor 21 december geplande wedstrijden (!) tegen Eurosped en VV Alterno (beker) moeten door de NeVoBo nieuw worden ingepland, omdat bondscoach Gido Vermeulen zowel Kirsten Knip als Lynn Thijssen vanaf volgende week vrijdag heeft opgeroepen voor het nationale team. Dat speelt begin januari in Kroatie WK Kwalificatie wedstrijden en werkt ter voorbereiding in de laatste week van het jaar het toernooi om de DELA Trophy af.

advertentie
advertentie