Aftrap van project Grienden On Stage

19 december 2013 om 00:00 Nieuws

Het On Stage-concept wordt jaarlijks in diverse gemeenten uitgerold. In 2012 opende - toen nog - prinses Máxima de editie in het Westland. Arie van den Herik, adviseur op het gebied van onderwijs en beroepsmarkt, vond het tijd de beroepenbeurs eens naar Sliedrecht te halen. Erik van Noordenne, directeur van het Griendencollege, was direct enthousiast. Als ambassadeur van het evenement strikte Van den Herik de Hardinxvelder Kim Putters. ,,Putters is de ideale persoon daarvoor. Want ook hij begon ooit zijn carrière op een vmbo-school en schopte het tot hoogleraar, senator en nu directeur van het Sociaal en Cultureel planbureau. En dat is precies wat we de leerlingen willen meegeven met dit project: dromen mag", zegt Van den Herik.

SLIEDRECHT - Onderwijswethouder Hans Tanis gaf woensdagmiddag op de kerstmarkt van het Griendencollege de aftrap van Grienden On Stage. Een project waar alle leerlingen en docenten van de Sliedrechtse vmbo-school na de kerstvakantie mee van start gaan en dat zal uitmonden in een groot beroepenfeest in De Lockhorst op maandag 10 maart.

Grienden On Stage wordt een evenement waarbij 150 beroepsbeoefenaren uit het regionale bedrijfsleven en alle leerlingen van het college elkaar kunnen ontmoeten. De beroepsmensen leggen uit wat hun werk inhoudt en hoe hun werkdag eruit ziet. Er worden matches gemaakt waarop een afspraak volgt voor de Doe Dag bij de beroepsbeoefenaar op 17 maart. Maar voor het zover is gaan de leerlingen de komende maanden eerst op school aan de slag. ,,Na de vakantie starten we met een korte training voor de docenten, zodat zij hun klassen kunnen gaan voorbereiden", vertelt Van den Herik. ,,De leerlingen leren in de eerste plaats netwerken. Van visitekaartjes maken tot 'hoe spreek ik iemand aan'. Doel is dat ze uiteindelijk met zelfvertrouwen op de beroepenbeurs staan zodat ze daar goed kunnen laten zien wat ze kunnen."

Grienden On Stage krijgt een feestelijke aankleding met een bijbehorend theaterprogramma. Daar gaat Van den Herik de komende maanden mee aan de slag, samen met zijn 'stageteam' bestaande uit Kees van den Bout, Hanneke Salm, Gemma Biesheuvel, Alize de Snoo, Diane Vonk, Edith van Belzen en Ria Rodenburg. Zij zullen zich de komende tijd ook bezig houden met het werven van de beroepsbeoefenaars. ,,We willen zoveel mogelijk organisaties, zzp'ers en ondernemers uit de regio op de beursvloer hebben. Doktersassistenten, kunstenaars, advocaten, monteurs, ict'ers en bakkers. Hoe breder de oriëntatie voor de leerlingen, hoe beter."

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Arie van den Herik via mail@griendenonstage.nl. Zie voor meer informatie www.griendenonstage.nl en volg @griendenonstage op twitter.

advertentie
advertentie