Afbeelding

Zoektocht naar vermiste Yoran hervat rond Papendrecht

18 januari 2024 om 13:33 Overig

PAPENDRECHT De politie en Rijkswaterstaat hebben donderdag 18 januaride zoektocht na ar de vermiste Yoran Krol (16) hervat. Op de rivier de Merwede bij Papendrecht wordt de bodem van de rivier meter voor meter in kaart gebracht met sonar. Iedere afwijking in het beeld wordt nauwkeurig bekeken. Yoran uit Sleeuwijk werd op zaterdag 23 december 2023 tussen 22.00 en 23.00 uur voor het laatst gezien in een christelijk jongerencentrum in Almkerk. Iets na middernacht werd hij als vermist opgegeven. Zijn fiets werd gevonden op de Merwedebrug bij Gorinchem.

Stroomafwaarts in de rivier, ter hoogte van het Havenhoofd in Papendrecht, werd afgelopen vrijdag zijn jas gevonden. Een massale zoekactie met ongeveer 2500 vrijwilligers afgelopen zaterdag leidde niet tot de vondst van de jongen. Er werd in de omgeving met veel vrijwilligers gezocht. Dit gebeurde onder meer bij Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Kinderdijk.

De politie gaf aan dat er ruim een maand na de vermissing minder intensief gezocht wordt. Donderdag werd alsnog besloten om rondom de plek van de gevonden jas intensief verder te zoeken met onder meer sonarapparatuur.

De politie en familie roepen mensen op om tips te blijven doorgeven. Alle informatie blijft welkom.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie