Afbeelding
ZHZActueel.nl / SOS Droneteam

SOS Droneteam zoekt naar vermiste Yoran (16); voorlopig laatste inzet

20 januari 2024 om 22:04 Overig

GORINCHEM Het SOS Droneteam heeft deze week met behulp van drones gezocht naar de vermiste Yoran uit Sleeuwijk. Er werd onder meer gevlogen boven de Merwede bij Gorinchem en Hardinxveld. Het is voorlopig de laatste inzet van het team voor Yoran. “Wij stoppen voorlopig met zoeken als team. We gaan weer zoeken zodra er nieuwe aanwijzingen zijn of op aanvraag van Staatsbosbeheer politie of CPV,” zo laat Pave Verbeek namens het team weten.

In de afgelopen periode werd het team meermaals ingezet voor de vermiste jongen. Met meerdere dronepiloten is uitgebreid gezocht in de omgeving. De laatste zoektocht werd gedaan in samenwerking met de politiemeldkamer Midden Nederland en Staatsbosbeheer. “Wij willen iedereen bedanken die heeft meegezocht naar Yoran. Jullie bijdrage aan deze zoektocht heeft veel gebied in kaart gebracht en we kunnen veel uitsluiten,” zo laat het droneteam weten.

Yoran uit Sleeuwijk werd op zaterdag 23 december 2023 tussen 22.00 en 23.00 uur voor het laatst gezien in een christelijk jongerencentrum in Almkerk. Iets na middernacht werd hij als vermist opgegeven. Zijn fiets werd gevonden op de Merwedebrug bij Gorinchem.

Stroomafwaarts in de rivier, ter hoogte van het Havenhoofd in Papendrecht, werd afgelopen vrijdag zijn jas gevonden. Een massale zoekactie met ongeveer 2500 vrijwilligers afgelopen zaterdag leidde niet tot de vondst van de jongen. Er werd in de omgeving met veel vrijwilligers gezocht. Dit gebeurde onder meer bij Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Kinderdijk.

De politie en familie roepen mensen op om tips te blijven doorgeven. Alle informatie blijft welkom.

SOS Droneteam is in het leven geroepen, omdat de vraag naar dronepiloten tijdens vermissingen van mens en dier sterk aan het toenemen is. Via de organisatie wil men voor iedereen makkelijk bereikbaar zijn. Het team wordt door heel Nederland ingezet. Meer informatie over het team, dat bestaat uit vrijwilligers, is te vinden op https://www.sosdroneteam.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Peter Stam

advertentie
advertentie