Techniekspelen
Techniekspelen Richard van Hoek Fotografie

OBS ‘t Korfschip uit Papendrecht wint Techniekspelen in WoWKeet Baggermuseum

23 maart 2024 om 16:02 Activiteiten

SLIEDRECHT Het was een spannende strijd donderdagmiddag bij de finale van de Techniekspelen 2024 in de WoWKeet van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Van de 22 deelnemende basisscholen uit de regio maakte het team van OBS ‘t Kofschip uit Papendrecht de muizenvalauto die het verst kwam. De prijs voor de mooiste auto ging naar het team van de Augustinusschool in Papendrecht.

Wethouder Roelant Bijderwieden woonde de finale namens de gemeente Sliedrecht bij en verrichte de prijsuitreiking. Daarbij sprak Bijderwieden over het belang van de Techniekspelen: ,,Het is mooi dat kinderen dankzij de Techniekspelen enthousiast worden gemaakt voor de techniekwereld. Het is belangrijk dat de ouders van deze kinderen dit enthousiasme van hun kind ondersteunen. Voor de toekomst van hun kind en voor de toekomst van de technische industrie.’’ Ook de Hardinxveldse wethouder Arjan Meerkerk bezocht het evenement. 

De Techniekspelen worden georganiseerd door de middelbare scholen het Griendencollege Sliedrecht, De Lage Waard en het Willem de Zwijger College (officieel) en hebben als doel om jonge mensen te interesseren voor techniek.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie