Bo en Mees zouden het liefst willen dat ze direct met de Knotsbox aan de slag konden gaan.
Bo en Mees zouden het liefst willen dat ze direct met de Knotsbox aan de slag konden gaan. Jan Wieman

Knotsboxen zijn erg gewild bij de jeugd

24 augustus 2020 om 09:21 Activiteiten

SLIEDRECHT Nu de traditionele Knotsweek voor de Sliedrechtse week niet door kon gaan vanwege de coronaperikelen werd door werkers van SOJS een knettergoed idee omgezet in actie. Vorige week kon de jeugd die zich daarvoor had aangemeld de Knotsbox in Elektra ophalen. Meer dan 140 dozen gingen de deur uit.

door Jan Wieman

De Knotsbox is een ontzettende grote doos met een heel diverse inhoud die mede mogelijk werd gemaakt door verschillende sponsors. De kinderen konden zich aanmelden als ze een Knotsbox wilden hebben. Jongerenwerker Michael Groen vertelt: ,,We zijn met een aantal vrijwilligers aan de slag gegaan om de dozen te vullen. Vanaf 19 augustus zijn we drie dagdelen bezig geweest om de dozen coronaproof uit te reiken, we hebben er ook twaalf aan de voedselbank kunnen schenken. Het Baggermuseum gaf materiaal om zelf een kompas te maken en leert hen via een film om een aantal scheepsknopen te maken, Den Breejen gaf een bus verf, Albert Heijn drinken en snoep, de stichting Buurtgezinnen een knutselpakket en zo zijn er nog wel een aantal sponsoren waar we heel blij mee zijn.”

Elke dag zal via de sociale media van SOJS een filmpje worden uitgezonden waarin voorbeelden worden gegeven hoe de jeugd creatief bezig kan zijn met de inhoud van de Knotsbox want er zijn materialen genoeg in te vinden: bijvoorbeeld een lap stof om een vlag te maken, je kunt zelf een boot of huis ontwerpen en bouwen, mooie versieringen maken voor een board. Je kunt je fantasie de vrije loop laten want er worden ook nog wat leuke prijsjes verdeeld.

Bo en Mees Paardekoper konden niet wachten om de Knotsbox te kunnen halen. ,,Gaan we nou, gaan we nou”, vroegen ze aan hun moeder. Ze willen de doos het liefst direct openmaken maar moeten toch maar even wachten tot ze thuis zijn. Michael vertelt nog even hoe het werkt rondom de dagelijkse filmpjes en dat de jeugd zo creatief mogelijk met de materialen om mag gaan. Wat er nog meer voor leuke dingen te doen zijn in de Knotsweek lees je op site van SOJS.

advertentie
advertentie