Bezoekers weten afhaalservice Bibliotheek AanZet steeds beter te vinden

Activiteiten

SLIEDRECHT Boeken afhalen, een bezoekje aan de virtuele vestiging of deelnemen aan een online cursus: ook in tijden van lockdown is de Bibliotheek AanZet altijd dichtbij. Ondanks de geldende coronamaatregelen willen de medewerkers van de bibliotheek er zoveel mogelijk zijn voor de inwoners uit de regio. Gelukkig weten leden de afhaalservice steeds beter te vinden. Tijdens de huidige lockdown zijn er in totaal al zo’n 122.000 reserveringen afgehaald.

De medewerkers zorgen dat de reserveringen tijdens speciale openingstijden aan de deur af te halen zijn. Hierbij wordt als vanzelfsprekend rekening houden met de geldende coronamaatregelen. ,,Met veel bezoekers maken we een gezellig praatje. Dat doen we graag, het is fijn om dat stukje verbinding te behouden’’, vertelt medewerker Ineke enthousiast. ‘,,Ook vragen bezoekers vaker om advies, ze laten zich graag verrassen met nieuwe schrijvers of genres die ze normaal gesproken niet zo snel zouden kiezen’’, valt haar op.

Ook gebruikmaken van de afhaalservice? In de online catalogus op de website kunnen de materialen worden gekozen en gereserveerd. Als de reservering klaarstaat en deze kan worden afgehaald, krijgt de bezoeker een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van keuze uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht. Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken worden speciale openingstijden gehanteerd. Om te voorkomen dat bezoekers voor een dichte deur staan, wordt aangeraden de vestigingspagina op de website in de gaten te houden voor actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden: https://www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen. Als lid van de bibliotheek is via de website 24 uur per dag toegang tot de volledige collectie, waar meer dan 29.000 e-books en 2.000 luisterboeken te vinden zijn. Info: https://www.debibliotheekaanzet.nl/lid-worden.

advertentie
advertentie