Wie gaat er weer op pad met de foto van Albert de Coster.
Wie gaat er weer op pad met de foto van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (15)

Activiteiten

SLIEDRECHT En er kwamen best wel veel reacties op de zoekplaat waarop de schoorsteen met het jachttafereel was afgebeeld. Een paar inzenders dachten dat ik ‘t Jagershuis aan de Kerkbuurt bedoelde. Het tafereel aldaar is ongeveer hetzelfde, maar in mijn geval bedoelde ik het huis aan Weresteijn 11.

door Albert de Coster

Als je vanaf de Weresteijn via het voetpad naar het Dreespark (dat was de tip die ik gaf) loopt, kom je langs de woning en ontwaar je een mooie, spannende poort.

Toevallig was ik getuige van een gesprek tussen twee kleine kinderen. Ze stonden voor de poort met elkaar te kletsen.

,,Wonen hier echt een prins en een prinses?”, vroeg het ene kleutertje aan de haar iets oudere vriendinnetje. ,,Volgens mij wel, want bij het kasteel van Doornroosje in de Efteling is ook zo’n mooie poort”, antwoordde het andere meisje, terwijl ze heel overtuigend met haar hoofd knikte. ,,Maar volgens mij is er niemand thuis en zijn ze op vakantie", zei het eerste kind beteuterd. ,,Hoezo?”, vroeg de oudste. ,,Nou, de rolluiken zitten dicht. En dat doen wij ook altijd als we op vakantie gaan. Jammer hoor, want ik zou wel eens in de sprookjestuin achter die poort willen kijken.” En samen dropen de kleutertjes af richting de volière verderop in het park. ,,De vogeltjes zijn in ieder geval altijd thuis”, hoorde ik de jongste in het voorbijgaan nog net zeggen.

In het vorige stukje sprak ik jongeren (en hun ouders) aan die voor overlast zorgden in de natuurspeeltuin 'In de Weer'. Dat jongeren mijn artikel niet lezen en er dus niet op reageren kan ik begrijpen. Een krant lezen is niet van deze tijd zullen zij vast vinden. En zeker mijn rubriek is niet interessant voor hen. Maar dat er geen enkele ouder reageerde … jammer, een gemiste kans, maar dat is voer voor psychologen.

Voor de nieuwe opdracht heb ik een foto gemaakt die weer met de actualiteit te maken heeft. Het is deze keer niet de buitenkant van een gebouw, maar toch zult het u vast bekend voorkomen. Ik hoop dat u hierop wilt reageren.

Weet u waar mijn nieuwe foto is genomen, dan kun u uw antwoord mailen naar: zoekfotosliedrecht@gmail.com Heeft u verder nog iets te melden, laat het weten en u krijgt gegarandeerd antwoord van mij.

Afbeelding
advertentie
advertentie