Waar is deze plaquette te vinden?
Waar is deze plaquette te vinden? Albert de Coster

Zoekt u ook mee in Sliedrecht? (13)

Recreatie

SLIEDRECHT Wat een pak van mijn hart: de inzendingen, waarbij u op de foto van zoekplaatje 12 het gebouw van Wilhelmus herkende, stroomden binnen. Na mijn vorige foto waarop de “bijen” afgebeeld waren, leek het me handig om u toch een paar tips te geven. Zeker nadat een inzender liet weten dat zijn zus bijna naast het huis met de bijen woonde en ze die beesten op de gevel van Rivierdijk 350 nog nooit had gezien. Kijken en zien zijn twee verschillende begrippen; dat blijkt maar weer.

door Albert de Coster

Of die tips nodig waren weet ik natuurlijk niet. De inzenders hadden het allemaal goed. De één was lid bij de muziekvereniging, de ander liep er regelmatig langs op weg naar het gebouw van Rehoboth of de Moskee. Weer een ander herkende het als zijnde het gebouw vlak bij sporthal De Stoep.

De eerste tip die ik gaf was dat het met de tijd van het jaar te maken had. En daarmee bedoelde ik natuurlijk koningsdag. In vroegere tijden gingen de muziekkorpsen voor dag en dauw de schoolkinderen ophalen om bij het gemeentehuis daar het Wilhelmus te zingen. En we kenden twee coupletten uit ons hoofd. Die hadden we op school goed geoefend. En de naam van het muziekcentrum Wilhelmus verwijst natuurlijk ook naar koningsdag.

De tweede tip was dat Herman van der Waal ermee verbonden was. Daar heb ik geen reacties op gehad. Dus hier even een toelichting. Herman had een beperking en was helemaal geobsedeerd door het muziekkorps. Bij iedere optocht liep hij voorop als tabour-maître om met zijn stok aanwijzingen te geven aan de muzikanten. Of zijn aanwijzingen opgevolgd werden weet ik niet, maar dat zullen de (oud)-muzikanten wel weten.

En toch 27 april Koningsdag is nog niet helemaal mijn ding. Ik mis het feest op de enige echte Koninginnedag van 30 april. Heel mijn leven werd die dag gevierd alsof je zelf jarig was en iedereen voor jou de vlag in top hees.

Maar W.A. van Buren heeft al zoveel verworvenheden in moeten inleveren, dat ik hem zijn verjaardagsfeestje niet wil afpakken.

De nieuwe opdracht betreft een plaquette. Zo te zien een duif met een takje in zijn bek. Zou het met de ark van Noach te maken hebben of juist iets met Pinksteren? Of is het iets totaal anders waar het op slaat? Als u weet waar deze afbeelding zich bevindt? Stuur naar: zoekfotosliedrecht@gmail.com en u krijgt gegarandeerd antwoord van mij.

Afbeelding
advertentie
advertentie