Afbeelding
KNOTS

KNOTS komt met alternatief programma

17 augustus 2021 om 10:35 Activiteiten

SLIEDRECHT Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht heeft samen met de groep vrijwilligers achter de schermen hard gewerkt aan een alternatief programma om KNOTS alsnog door te kunnen laten gaan.

Op 5 augustus maakte SOJS bekend dat vanwege de geldende coronamaatregelen KNOTS in de oorspronkelijke vorm niet door kon gaan. Een jaar zonder KNOTS kan bijna niet, dus zette SOJS samen met betrokken partners alles op alles om een alternatief programma neer te zetten.

KNOTS gaat vanaf maandag 23 augustus plaatsvinden op 3 verschillende locaties zodat er meer spreiding komt van vrijwilligers en kinderen. Het ijsbaanterrein zal plaats bieden voor het huttendorp. Naast het jongerencentrum Elektra vinden de creativiteit- en knutselactiviteiten plaatst en op het Dr. Langeveldplein worden sport- en spelactiviteiten aangeboden.

Om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te bieden om aan deze leuke activiteiten deel te nemen wordt er gewerkt in tijdvakken, dit verschilt echter per locatie. Wel is het verplicht om vooraf via de website van SOJS (www.sojs.nl) aan te melden voor de activiteiten. In deze vorm is de organisatie mogelijk met minder vrijwilligers en kunnen de coronamaatregelen nageleefd worden.

Huttendorp vanaf 8 t/m 12 jaar: 
Op het ijsbaanterrein vindt ook dit jaar het jaarlijkse huttendorp plaats onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. De ingang van het terrein is via het korfbalterrein, waar ook de fietsen geparkeerd kunnen worden en is alleen toegankelijk voor kinderen. Voor het huttendorp is het mogelijk om eenmalig 1 dag hieraan deel te nemen en de kosten zijn €1. Er is namelijk een limiet van 50 kinderen per dag. De dag bestaat uit 2 dagdelen, 10:00 – 12:00 en 13:00 – 15:00uur. Tussen door dienen de deelnemers van het terrein af te gaan en is er vanuit de organisatie geen toezicht op de kinderen. Met de ingeschreven deelnemers wordt er op maandag een start gemaakt met het maken van een burcht, de kinderen die hieraan deelnemen op de andere dagen gaan er dan mee verder. Om uiteindelijk te komen tot een mooie burcht die corona tegenhoudt!

Creativiteit- en knutselactiviteiten vanaf 6 t/m 12 jaar:
Naast het jongerencentrum Elektra vinden dit jaar de creativiteit- en knutselactiviteiten plaats. Per dag zijn er 3 tijdvakken van 1,5uur waar er online voor opgegeven moet worden. Het is toegestaan om per persoon voor maximaal 2 tijdvakken gedurende de KNOTS week voor deze activiteit aan te melden. Per tijdvak kunnen er maximaal 50 kinderen deelnemen. Tijdvak 1: 10:00 – 11:30uur, tijdvak 2: 12:00 – 13:30 en tijdvak 3; 14:00 – 15:30uur. Kosten voor deelname aan 1 tijdvak is €1. Kom gezellig onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers de mooiste knutselwerkjes maken die je ook mee naar huis mag nemen!

Sportactiviteiten 6 t/m 12 jaar:
Het Dr. Langeveldplein biedt ruimte voor de sport- en spelactiviteiten. Per dag zijn er 3 tijdvakken van 1,5uur waar online voor opgegeven moet worden. Het is toegestaan om per persoon voor maximaal 2 tijdvakken gedurende de KNOTS week voor deze activiteit aan te melden. Per tijdvak kunnen er maximaal 50 kinderen deelnemen. Tijdvak 1: 10:00 – 11:30uur, tijdvak 2: 12:00 – 13:30 en tijdvak 3; 14:00 – 15:30uur. Kosten voor deelname aan 1 tijdvak is €1. Op maandag en dinsdag is Wasko aanwezig met uitdagende activiteiten. Woensdag is Circus Rotjeknor en op donderdag en vrijdag zijn er uitdagende springkussens, stormbanen en buikschuifbanen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie