Diana Baan (links) en Ronella Aantjes zijn de drijvende kracht achter de Winterfair ‘Out of the door’.
Diana Baan (links) en Ronella Aantjes zijn de drijvende kracht achter de Winterfair ‘Out of the door’. Ariënne Monster-Megchelsen

Oude Uitbreiding maakt zich klaar voor Winterfair: ‘Merken dat het goed is voor buurt’

16 november 2022 om 16:31 Activiteiten

SLIEDRECHT Buiten is er nog niet veel te zien, maar in de huizen op de Oude Uitbreiding begint langzaam maar zeker een koortsachtige drukte toe te slaan. Zolders worden leeg gehaald en kerstlampjes worden opgezocht, want op 25 november is het eindelijk zover. Dan mag de Winterfair ‘Out of the door’ – na twee stille coronajaren – weer in volle glorie worden opgetuigd.

door Ariënne Monster-Megchelsen

Het is even rekenen, maar dan weten ze het weer. De fair wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden, en het is de vierde keer dat schoonzussen Diana Baan (40) en Ronella Aantjes (38) het samen organiseren. ,,In 2013 werd begonnen in de Hugo de Grootstraat”, vertelt Diana. ,,Langzamerhand kwamen daar meer straten bij. Dit jaar gaat de route via de Oranjestraat, het Drijberplein, de Piet Heinstraat, de Hugo de Grootstraat, de Joh. Kraaijeveldstraat en de achterkant van de Adriaan Volkersingel.”

Nadat de Winterfair vanwege coronamaatregelen in 2020 en 2021 niet kon doorgaan, vroegen de schoonzussen zich even af of het dit jaar wel weer zou aanslaan. Al snel bleek dat ze zich daar geen zorgen om hoefden te maken. ,,Er is veel enthousiasme. We hebben al 55 aanmeldingen van mensen die een kraampje willen neerzetten. Zelfs de kinderen hebben er zin in”, vertelt Ronella. Lachend: ,,Voor hen is het inmiddels een bekend rijtje: eerst de fair, dan Sinterklaas en dan Kerst.”

De tot in de wijde omtrek bekende markt – “we hebben hier zelfs een keer Belgen gehad” – biedt dan ook voor elk wat wils: van tweedehands woonaccessoires, kleding en boeken tot zelfgemaakte kerstversiering, babykleertjes en kaarten. ,,Mijn dochter is al druk bezig om haar legosetjes op te bouwen, zodat ze die kan verkopen”, vertelt Diana. ,,Andere kinderen verkopen wat snoep. Kortom: iedereen doet z’n best.”

De dames hopen op 25 november zelf oliebollen te verkopen. ,,De opbrengst daarvan is voor de organisatie van de fair, want het kost natuurlijk best wat om alles te organiseren. We vragen vergunningen aan, we flyeren, we laten posters maken. Dus: vooral niet eten voordat je hier naartoe komt, dat kan op de fair!” Behalve oliebollen is er gebakken kibbeling, granola en ander lekkers te koop.

Wat levert de Winterfair de schoonzussen, naast een avond gezelligheid, zelf eigenlijk op? ,,We zien dat het goed is voor de buurt. Dat is onze drive. Het werkt samenbindend om als wijk zoiets te doen. Op de dag zelf staat ’s middags iedereen al buiten, buren maken een praatje en helpen elkaar met klaarzetten. Het leeft echt in de wijk.”

Voor wie vergeten is zich aan te melden of alsnog zin krijgt om mee te doen, willen de organisatoren ondanks de verstreken aanmeldingsdatum best een oogje dichtknijpen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar winterfairoutofthedoor@outlook.com.

Winterfair ‘Out of the door’ wordt gehouden op 25 november van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie