Afbeelding

Lekker actief in de meivakantie met SOJS

10 april 2023 om 08:23 Activiteiten

SLIEDRECHT Kinderen en jongeren hoeven zich deze meivakantie niet te vervelen. Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht heeft weer een bomvol programma weten neer te zetten met uiteenlopende activiteiten. Voor uitgebreide informatie en het aanmelden wordt verwezen naar  www.sojs.nl. Hieronder volgt een overzicht van dit veelzijdige aanbod:

Maandag 24 april: Elektrotechniek (8 tot en met 12 jaar) Kinderen gaan samen met een ingenieur aan de slag om een elektrische telegraaf te maken. Een telegraaf was vroeger een van de eerste communicatiemiddelen. Na het maken van deze telegraaf leren kinderen vervolgens via Morsecode met elkaar gecommuniceerd via deze telegraaf. Lijkt dit je wat, check dan snel de website en geef je op. Deze workshop wordt ook aangeboden voor kinderen uit bijvoorbeeld het speciaal onderwijs, of vanwege een andere reden baat hebben bij een kleinere gestructureerde groepssamenstelling (kijk hiervoor bij de plusgroep).

Woensdag 26 april: Sterrenwacht Mercurius (8 tot en met 12 jaar) Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het komt dat sterren schitteren, of hoe het heelal eruit ziet? Meld je dan aan en spring met ons op de fiets richting de Sterrenwacht Mercurius in de Biesbosch (Dordrecht). Kinderen krijgen hier een leuke introductie over de ruimte, het weer en de sterrenkunde, plus uiteraard een rondleiding door de sterrenwacht. En als klap op de vuurpijl mag er natuurlijk ook door de grote sterrenkijker gekeken worden. Met helder weer is het zomaar mogelijk om zonnevlammen te zien. 

Woensdag 26 april: Airsoften (16 tot en met 26 jaar) Ben jij op zoek naar een uitdagende en adrenaline-gevulde activiteit? Dan is airsoften echt iets voor jou. Airsoften is een spannend spel waarbij je samen met vrienden of kennissen de strijd aangaat met elkaar. Bewapend met levensechte replica’s van echte wapens en uitgerust met beschermende gear, betreed je een realistisch speelveld waarbij strategie en teamwork essentieel zijn. 

Vrijdag 28 april: Boksen (12 tot en met 26 jaar) Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je jezelf op een stoere manier uitdagen? Dan hebben wij dé activiteit voor jou: onze meiden boks activiteit! Dit is de perfecte manier om je energie kwijt te raken en fit te blijven. Boksen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Het geeft je meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je je sterker voelt. 

Woensdag 3 mei: Kampvuurkok (6 tot en met 12 jaar) Pyromanen opgelet. In 3 verschillende leeftijdsgroepen gaan we een groot kampvuur maken bij SOJS. Vuur maken in grote vuurschalen, onder begeleiding van de kampvuurkok Arrien. Met sinaasappel, bloem en wilde kruiden gaan we brownies bakken rondom het vuur. Met kinderen koken in Dutch Ovens op en rond het vuur is een fantastische belevenis. Kampvuurkok Kokkie neemt ook dit jaar weer zijn gitaar mee om ons te voorzien van zijn muzikale talent tijdens het bakken. Deze workshop wordt ook aangeboden voor kinderen uit bijvoorbeeld het speciaal onderwijs, of vanwege een andere reden baat hebben bij een kleinere gestructureerde groepssamenstelling (kijk hiervoor bij de plusgroep).

Woensdag 3 mei: FIFA 23 Toernooi PS 5 (12 tot en met 26 jaar) Ben jij klaar voor de ultieme competitie op de PlayStation 5? Doe dan mee met het FIFA 23 toernooi en laat zien dat jij de beste speler bent! Verzamel je vrienden en rivalen en strijd om de titel van kampioen. Of je nu een doorgewinterde FIFA-professional bent of gewoon wat casual games speelt, ons toernooi biedt iedereen de kans om zijn of haar vaardigheden te laten zien. De winnaar krijgt een waardebon ter waarde van 75 euro.

Donderdag 4 mei: Bowlen (12 tot en met 16 jaar) Ben jij tussen de 12 en 26 jaar oud en op zoek naar een gezellige en uitdagende activiteit? Kom dan gezellig bowlen met ons. Wij organiseren een te gekke bowlingmiddag waarbij jij samen met je vrienden of vriendinnen kunt strijden om de titel van bowlingkampioen. Maar dat is niet alles, want na afloop kun je nog lekker napraten in het jongerencentrum. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie