Afbeelding
PRO Sliedrecht

Wat is er gebeurd?

Lokaal/Column

Nadat ik in 28 maart 2018 afscheid nam als raadslid, had ik nooit gedacht hier, in Het Kompas, weer het woord te mogen richten tot de lezers.

Het waarom is u als lezer misschien bekend, voor deze column is niet zo belangrijk. Ik ben tijdelijk terug als burgerraadslid voor PRO Sliedrecht en daarom mag ik deze column schrijven.

De laatste maanden heb ik mij als buitenstaander verbaasd over wat er allemaal gaande is in de gemeenteraad. Ik volgde de debatten en ik heb het afgelopen reces gebruikt mij weer in te lezen.

Je merkt hierbij wel dat je erg op moet passen als raadslid niet in je eigen bubbel te verdrinken. De 14 maanden als gewone burger hebben mij geleerd dat niet alles wat de gemeenteraad doet mijn interesse had. Dat is gek omdat het wel over mij ging als inwoner van Sliedrecht.

Sommige onderwerpen waarover ik las staan nog op de agenda, andere waren voor mij in ieder geval nieuw.

Wat mij opviel is dat de representatie van de gemeenteraad nog te wensen over laat. In 2016 en 2017 is er veel gesproken over onze huisvesting in het raadhuis. Ik kan het mij het nog goed herinneren omdat ik destijds hierover het woord voerde. Op de sociale media las ik destijds dat het raadhuis dreigde te worden afgebroken terwijl ik dat nergens in de stukken kon terug lezen. Een in mijn ogen te dure verhuizing naar het Griendencollege heeft het destijds, gelukkig niet gehaald.

De gemeenteraad bleef in het raadhuis maar er zou wel wat gaan veranderen. Dit vooral omdat de gemeenteraad groeide van 19 naar 21 leden.

Nu ik sinds juni weer wat vaker rondwandel in het raadhuis zie ik dat er niet veel veranderd is. Ik luisterde een vergadering terug uit juni en het was warm toen. De voorzitter vertelde blij dat de temperatuur niet boven de 28 graden Celsius was gestegen.

Mijn eerste bijeenkomst na de zomer was in de raadsontmoetingsruimte. Hoewel het een interne bijpraatsessie was, hadden we wel gasten van buiten. Wederom was het behoorlijk warm maar wat mij tegen viel was de indeling van de zaal. We hadden niet meer te bieden dan een projectie op een tussenmuur in plaats van een degelijk scherm en we zaten op een beperkt aantal stoelen dat we in een halve cirkel gezet hadden.

Zoals ik al eerder schreef, we vertegenwoordigen ruim 25.000 inwoners, en van mij mag je dan jezelf dan goed faciliteren. In ieder geval beter dan het nu is.

Ik ben benieuwd wat er nog gaat veranderen.

Timo Pauw,

Burgerraadslid PRO Sliedrecht

advertentie
advertentie