Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht
Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht Richard van Hoek

Melkkoe

31 oktober 2019 om 12:50 Column

Zoals u waarschijnlijk weet gaan de gemeentelijke lasten van de Sliedrechtse huishoudens met € 34,00 omhoog door de stijgende kosten in het sociale domein en door de gevolgen van het afschaffen van de precariobelasting. Daarnaast weigert de christelijk-socialistische coalitie zelf in hun eigen vlees te snijden want het potverteren moet doorgaan.

Slydregt.NU hoort veel Sliedrechters zeggen dat deze lastenverhoging toch kan worden gecompenseerd door de verkoop van de aandelen Eneco? Het is een goed bewaard geheim dat de coalitie dit geld niet wil teruggeven aan de Sliedrechter maar dat geld moet worden uitgegeven om de doelstellingen van de groene religie te realiseren. In deze ongein moet Sliedrecht voorop lopen als beste jongetje van de klas, terwijl het helemaal niet duidelijk is of deze maatregelen echt energiebesparend zijn en goed zijn voor het milieu.

Deze coalitie wil geld uitgeven aan projecten waar je als gemeente niet als uitvoerder bij betrokken moet zijn. Dit is onverstandig en kost de gemeenschap te veel geld. Zoals bij elke overheidsorganisatie vergeet de gemeente dat je geld uitgeeft van de belastingbetaler. Zes ton uitgeven om straatmeubilair op te knappen op de Kerkbuurt terwijl de lasten omhoog gaan is voor de Sliedrechter niet te verkroppen.

De gemeente moet zich aan haar kerntaken houden. Het waarborgen van de veiligheid van de Sliedrechter dat is de afgelopen weken geen overbodige luxe gebleken met het vandalisme en een schietpartij in het dorp. Slydregt.NU ziet er meer heil in om te investeren in cameratoezicht en het aanleggen van infrastructuur.

Deze coalitie wil van alles, maar - helaas - groeien ook in Sliedrecht de geldbomen niet tot in de hemel. Den Haag vraagt ook veel van de Sliedrechter. De lasten van de Sliedrechter gieren de pan uit op nationaal, provinciaal en nu ook op gemeentelijk niveau. De coalitie moet zijn boerenverstand gaan gebruiken dus minder gaan uitgeven dan er binnen komt. Slydregt.NU gaat lastenverzwaring dus niet steunen. De Sliedrechter is geen melkkoe en moet ook niet zo worden gebruikt.

Mark Jongeneel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie