Fijke Mulder
Fijke Mulder Anton Dommerholt
Raadspraat

Toekomst!

17 december 2020 om 15:50 Column

We leven met elkaar alweer in de laatste helft van de maand december. Op veel plaatsen wordt in deze periode teruggekeken op het achterliggende jaar. Ook wordt er vooruitgekeken naar de toekomst. In deze raadspraat wil ik met u naar de toekomst kijken.

Als gemeenteraad van Sliedrecht hebben we in de afgelopen tijd de kadernota 2021 besproken en aangenomen. Deze kadernota geeft een blik in de toekomst van Sliedrecht richting 2030. Als SGP-ChristenUnie zijn wij blij met de kaders die hierbij zijn geschetst, al moeten we ons hierbij natuurlijk realiseren dat 2030 best nog wat jaren van ons verwijderd is en niets zo onzeker is als de toekomst. Als er iets is wat 2020 ons geleerd heeft, dan is het wel dat wij mensen kunnen denken dat we alles in de hand hebben, maar dat er maar heel weinig – een klein virusje is meer dan genoeg – nodig is om onze hele samenleving te ontwrichten.

Als we naar de toekomst kijken, zien wij als fractie graag ontwikkeling op grote projecten als Sliedrecht-Buiten, het Raadhuis, het Burgemeester Winklerplein en het Watertorenterrein. Als SGP-ChristenUnie-fractie hebben we de motie ‘fonds voor financieel kwetsbaren’ ingediend. Wij zijn erg blij met de meerderheid die deze motie kreeg. Door middel van deze motie is € 1 miljoen uit de Eneco-gelden beschikbaar gesteld om iets te doen aan de situatie van Sliedrechters in financieel kwetsbare situaties. Het zou heel mooi zijn als we er als gemeente aan bij kunnen dragen dat deze Sliedrechters, door een betere financiële positie, een fijnere toekomst tegemoet gaan.

Ik schreef het al, we leven in de maand december en dat is ook de tijd van Advent. En zoals u vast wel weet betekent Advent verwachten. Als SGP-ChristenUnie geloven wij in de toekomst! De adventsweken gaan vooraf aan de Kerstdagen. Tijdens de Kerstdagen denken wij terug aan de geboorte van de Heere Jezus in Bethlehem. Als we vooruit kijken ligt er, zo geloven wij, een toekomst voor ons, die vanuit het Bijbelboek Openbaringen de nieuwe aarde en de nieuwe hemel worden genoemd. Ziet u ook uit naar deze toekomst? Als SGP-ChristenUnie-fractie wensen we u bij het wisselen van 2020 naar 2021 dit toekomstbeeld van harte toe!

[Fijke Mulder

[Raadslid SGP-ChristenUnie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie