Kelly Petrie
Kelly Petrie Richard van Hoek Fotografie
Echt Slydregts

Hoop doet leven

26 februari 2021 om 13:37 Column

De kou wil maar niet uit mijn tere lijf verdwijnen. Een lichaam dat hunkert naar het voorjaar. Zon, warmte, terrasjes. Een blik naar buiten leert me dat het betere weer zich aankondigt. Eindelijk. En als deze column verschijnt zijn de eerste zonnige dagen al een feit. De astronomische lente begint op 20 maart en duurt tot 21 juni. Het lengen van de dagen gaat weer een aanvang maken. Elk voorjaar gebeurt het weer bij mij. Ik word dan bevangen door de lentekriebels. 

Wilde ideeën spoken door mijn hoofd. Met de kinderen naar de de kinderboerderij. Sliedrecht heeft tenslotte de leukste. Of een ijsje halen en deze in de eerste warme zonnestralen op het terras opsmikkelen. Mijn vergeelde lokken weer wat laten oplichten in de kapsalon en nieuwe jurkjes scoren op de Kerkbuurt. Rood gestifte lippen die je ook kan zien. En ook gelijk beseffend dat het griepvirus nog steeds rondzwerft en al deze hersenspinsels een Utopie zijn. 

Nu is het wel zo dat ik een positief en opgeruimd iemand ben. Niet in dit doemdenken te blijven hangen. Geduld. Heel veel geduld.

Ik gooi de tuindeur open en werp een blik op de eerst bloeiende knoppen van de magnoliaboom in de tuin van onze achterburen. Een warm geluksmoment stroomt binnen. Ik vergeet de griep, mijn uitgroei en de mondkapjesplicht. Pak mijn fiets en ga er op uit, het is voorjaar, ook in mijn hoofd. 

Er zijn nog genoeg dingen die we namelijk wel kunnen. Gewoon accepteren dat de situatie is zoals hij is, ons houden aan de opgelegde regels en genieten van de kleine, mooie dingen die er nog wel zijn. De spelende kinderen, de dieren, You tube voor:  ”hoe werk ik zelf mijn uitgroei bij” en Netflix. De dagelijkse wandeling, het zonnetjes dat schijnt, lekker eten, een goed boek, een mooi gesprek, dat glaasje wijn, een kaartje naar deze of gene, Saai? Welnee, ik koester het allemaal. Ook deze situatie gaat weer over. Als over een tijdje de ‘ratrace’ weer losbarst, kijk ik graag terug op een heel bijzondere tijd, die hopelijk ook nooit meer terug komt. Dit was het nieuws, graag tot volgende maand.

Kelly Petrie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie