Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht
Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht Richard van Hoek
Raadspraat

Het spoor bijster

1 december 2021 om 15:28 Column

Naast onze overbekende volleybalvereniging Sliedrecht Sport en korfbalvereniging Merwede/Multiplaat, beschikt ons dorp ook over de voetbalclub VV Sliedrecht en een tennisvereniging Sliedrechtse Lawn Tennisclub. De korfbal beschikt over een prachtig onderkomen en voor de volleybalvereniging is in no time een hypermoderne hal uit de grond gestampt, inclusief een buitenaccommodatie. De overige sportverenigingen staan nog steeds met lege handen. Nog steeds ja! Zeker weten doe ik het niet, dus ik kan er een paar jaar naast zitten, maar ongeveer rond de eeuwwisseling was er al sprake van dat de VV Sliedrecht zou verhuizen naar een locatie ‘boven het spoor’!

Nu jaren verder zijn er gelukkig weer nieuwe plannen van het college verwoord in het ruimtelijk en financieel kader Sliedrecht buiten. Echter het raadsvoorstel geeft aan dat er wel draagvlak moet zijn bij VV Sliedrecht en SLTC. Voor ons is dat antwoord een duidelijk ja. Jaar in jaar uit zijn er beloftes gedaan aan betrokkenen. Er is veel geld uitgegeven aan renovaties en opknappen van velden en onderkomens maar veel geld uitgeven aan blijvende lange termijn aanpassingen vond men onverstandig met het oog op een verhuizing. 

Slydregt.NU heeft afgelopen zomer een kijkje mogen nemen in de keukens van de VV en SLTC. Wij zijn verheugd over het feit hoe men daar te werk gaat om de verenigingen goed te kunnen laten functioneren. De drive is nog steeds enorm aanwezig bij de vele vrijwilligers en men wil graag verhuizen naar een nieuwe locatie zodat hun verenigingen kunnen doorgroeien naar de niveaus die bij deze tijd passen. De onzekerheden zijn echter een steeds terugkerend dilemma. Vooral bij VV Sliedrecht spreekt men een wantrouwen uit richting de gemeente en Slydregt.NU is erg benieuwd hoe de wethouder dit gaat wegnemen in de toekomst. Met mooie woorden zijn deze verenigen iets te vaak blij gemaakt het wordt nu tijd voor (politieke) daden. De schop moet daarom echt in de grond!

Meest geschikte plek voor de sportaccommodaties lijkt ons een stek over het spoor waar vanwege geluidsoverlast van de Betuwelijn en MerwedeLingelijn toch geen woningen gebouwd kunnen worden. Daar kan tevens een recreatiegebied worden aangelegd bijvoorbeeld een waterpartij met een strandje en horecagelegenheden. Samen met de zo hoognodige woonruimte kunnen we dan spreken van een prachtig stuk Sliedrecht-Noord. Een ding is zeker er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen!

Mark Jongeneel, Slydregt.NU

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie