Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Aantal nieuwe besmettingsgevallen sterk gedaald

Corona

SLIEDRECHT Ten opzichte van de 'lage' cijfers gisteren, meldt het RIVM vandaag een geringe verhoging van het aantal overledenen en ziekenhuispatiënten. Wel zijn er veel minder nieuwe besmettingsgevallen.

Afgelopen etmaal zijn er 88 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) tegenover 65 gisteren. Er zijn 48 personen als overleden gemeld, vijf meer dan een etmaal eerder.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld, zeker in dit geval aangezien het gisteren Koningsdag was. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

MINDER BESMETTINGSGEVALLEN Het aantal nieuwe besmettingsgevallen was met 171 veel lager dan in de afgelopen weken. Ook ten opzichte van andere dagen net na het weekend of een feestdag. Tot nu toe zijn er 38.416 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken.
Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.
Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen in de rapportage.

advertentie
advertentie