Afbeelding
RENE VAN DER KLOET

Een persoonlijke brief van burgemeester Jan de Vries: ‘Sliedrechters hebben zorg voor elkaar’

30 oktober 2021 om 12:24 Corona

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries heeft gisteravond een brief verstuurd aan de inwoners van Sliedrecht. Daarin steekt hij de inwoners een hart onder de riem in deze moeilijke tijd. Hij schrijft dat hij blij is dat hij de afgelopen heeft gezien dat Sliedrechters heel veel voor elkaar doen en voor elkaar betekenen. ,,Want zeker in deze lastige tijd met alle beperkingen hebben we elkaar hard nodig.” 

Het vervolg van de brief: ,,Met deze brief richt ik mij persoonlijk tot u en jou. Want het aantal besmettingen in Nederland stijgt zeer snel. Helaas is het aantal besmettingen in Sliedrecht heel hoog. Alleen door samen te werken kunnen we het aantal besmettingen de kop in drukken.”

,,Graag doe ik een dringende oproep om de maatregelen van de Rijksoverheid te volgen: blijft thuis als je klachten hebt, laat je testen, was regelmatig je handen, ventileer goed en geef elkaar de ruimte. Alleen zo kunnen wij elkaar blijven ontmoeten op school, bij de sportvereniging, in de kerk en in de horeca.” 

,,In Sliedrecht zorgen we goed voor elkaar. Ook werken veel Sliedrechters in de zorg. Er is in de afgelopen anderhalf jaar een groot beroep op hen gedaan. Zij zien door de oplopende besmettingen opnieuw de druk op de zorg en op henzelf toenemen. In het Albert Schweitzer Ziekenhuis en in andere ziekenhuizen zijn operaties weer uitgesteld, omdat de zorg voor Corona patiënten druk op de reguliere zorg veroorzaakt.”

,,Samen kunnen wij ons zoveel mogelijk weren tegen al deze risico’s. Het beste wapen tegen het coronavirus is vaccineren. Volledige vaccinatie zorgt er niet alleen voor dat je zelf niet heel erg ziek kan worden. Volledige vaccinatie zorgt er ook voor dat je anderen niet snel besmet. Daarom doe ik een dringend beroep op u en jou. Ben je nog niet gevaccineerd? Overweeg dan serieus om dat te doen. Laat je daarbij ook goed informeren. Ga ook met elkaar het gesprek aan over vaccineren. Respect voor elkaars mening en keuze is in dit gevoelige onderwerp heel belangrijk.”

,,Sliedrechters hebben zorg voor elkaar. Ik vertrouw er daarom opdat u en jij nu ook meewerken aan het terugdringen van het coronavirus.” 

Esther Coumans

advertentie
advertentie