Afbeelding
pixabay.com/ronstik

Mobiele prikbus komt weer naar Sliedrecht

Corona

SLIEDRECHT Van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 december komt de GGD voor de tweede keer met een prikbus naar Sliedrecht. Inwoners van Sliedrecht en omgeving kunnen zich hier gratis laten vaccineren.

De prikbus is bedoeld voor inwoners die nog niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus zonder afspraak een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

Woensdag 1 december tot en met zaterdag 4 december staat de mobiele prikbus van 12.00 – 18.00 uur op het Bonkelaarplein en parkeerplaats ziekenhuis (tegenover het station). 

VACCINEREN Door de inzet van de prikbus in de wijk hoopt de GGD en de gemeente dat meer inwoners zich laten vaccineren tegen het coronavirus.

Burgemeester Jan de Vries: ,,Samen kunnen wij ons zoveel mogelijk weren tegen al deze risico’s. Het beste wapen tegen het coronavirus is vaccineren. Volledige vaccinatie zorgt er niet alleen voor dat je zelf niet heel erg ziek kan worden. Volledige vaccinatie zorgt er ook voor dat je anderen niet snel besmet. Daarom doe ik een dringend beroep op u en jou. Ben je nog niet gevaccineerd? Overweeg dan serieus om dat te doen. Laat je daarbij ook goed informeren. Ga ook met elkaar het gesprek aan over vaccineren. Respect voor elkaars mening en keuze is in dit gevoelige onderwerp heel erg belangrijk.”

De komende weken is de prikbus op verschillende plekken in Zuid Holland Zuid te vinden. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor meer informatie.

VOORLICHTING Inwoners kunnen in de bus ook informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. Het geven van informatie over de coronavaccinatie is een belangrijk onderdeel van de prikbus. Vanuit de GGD zijn bij de locaties (meertalige) voorlichters, medisch- en administratief personeel aanwezig.

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje dragen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie