Fabiënne Leenart uit Sliedrecht is co-regisseur van de film over de Italiaans-Nederlandse familie La Rosa.
Fabiënne Leenart uit Sliedrecht is co-regisseur van de film over de Italiaans-Nederlandse familie La Rosa. Xifotografie

Italiaanse maffia uit Sliedrecht

Film

SLIEDRECHT Capo di Famiglia vertelt het verhaal over de invloedrijke Italiaans-Nederlandse familie La Rosa. In maart 2022 moet de film over politiek en macht in première gaan. De Sliedrechtse Fabiënne Leenart is de co-regisseur van de film.

door Marjanne Dijkstra

Leenart is altijd al creatief bezig geweest. ,,Toen ik jong was heb ik meegedaan aan verschillende theaterproducties. Ik heb in die richting verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Mensen kunnen me bijvoorbeeld kennen uit de Fruitella reclame, een reclame voor FBTO en ik heb ook verschillende gastrollen gespeeld in diverse televisieproducties. Dat vind ik allemaal erg leuk om te doen en op het moment ben ik bezig met ontwikkeling tot stemacteur. Ik doe dat allemaal naast mijn baan bij een uitgeverij voor vakbladen. Via al die leuke dingen die ik doe, heb ik veel mensen leren kennen en komen er veel mooie dingen op mijn pad. Zo ook dit."

Leenart kwam bij Capo di Famiglia terecht via een goede vriend. ,,Dirk Gunther Mohr, de hoofdrolspeler en schrijver van de film, is een goede vriend van me en liet me het script van de film lezen. Ik was heel erg enthousiast en we gaan nu samen de film regisseren. Het is de eerste keer dat ik vanaf het begin het proces van het maken van een film meemaak en het is heel bijzonder. In Yvonne Kuijn-Gerrits hebben we een goede producent en dat maakt het ook prettig werken."

De bedoeling is om in juni van dit jaar te beginnen met filmen, maar dat hangt ook een beetje af van alle maatregelen rondom het coronavirus. ,,We hopen op versoepelingen en we houden alles steeds goed in de gaten. We hebben een grote link met Almere en zullen daar een deel van de film draaien. Zowel het Cultuurfonds Almere als Almere Citymarketing steunen ons. We hebben heel veel zin om te beginnen, het is echt een hele mooie productie. In de cast zitten ook wat bekende namen zoals Jörgen Raymann, Rick Brandsteder en Klaas Wilting. Ook op het muzikale vlak zijn we bezig om een bekende naam aan te trekken."

Op het moment loopt nog een crowdfunding om de film mogelijk te maken. Er is al meer dan de helft van het benodigde bedrag opgehaald. Meer informatie over de film is te vinden via www.capodifamiglia.nl en wie wil kan doneren via https://cinecrowd.com/nl/capodifamiglia3.

advertentie
advertentie