Bekendmaking nieuwe burgemeester Jan de Vries
Bekendmaking nieuwe burgemeester Jan de Vries Richard van Hoek

Nieuwe burgemeester wil verbinden

Politiek

SLIEDRECHT Het hoge woord is eruit! Als alles goed gaat is het dan op 13 april zover: Sliedrecht heeft weer een vaste burgemeester. De 55-jarige Jan de Vries uit Goudriaan zal dan toetreden tot het ambt van burgemeester van het Baggerdorp.

door Marjanne Dijkstra

De Vries was eerder lid van de gemeenteraad van de gemeente Graafstroom, zat in de Provinciale Staten van Zuid-Holland en was acht jaar lang lid van de Tweede Kamer. Zijn huidige werkgever was CVN Connectief, waar hij voorzitter was. Zelf zegt hij zeer blij te zijn met de voordracht: ,,Niet alleen ik heb, maar ook mijn vrouw Anja heeft, bewust gekozen voor een bestaan hier in Sliedrecht. Anja heeft Sliedrechtse roots en voor ons voelt het dorp vertrouwd. Voor onze kinderen - we hebben er drie, waarvan er nog twee thuiswonen - moet dat nog blijken. We willen graag onderdeel gaan uitmaken van de Sliedrechtse gemeenschap op alle vlakken. De stap naar het burgemeesterschap was voor mij een logische stap in mij carrière: alles wat ik tot nu toe heb gedaan komt samen in het ambt van burgemeester. Om dat dan te mogen doen in de Alblasserwaard is helemaal schitterend."

De beoogde burgemeester (de benoeming is pas definitief zodra het Koninklijk Besluit getekend is) heeft veel zin in met name zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad. ,,Ik heb ook veel zin om met andere mensen in het dorp kennis te maken. Dat zal ongetwijfeld anders gaan dan dat ik zou willen door de huidige coronapandemie, maar ik wil graag van iedereen zien en horen wat er leeft. Ik wil de verbinding zoeken met de ondernemers die het juist in deze tijd zo moeilijk hebben. Ik wil graag benaderbaar en bereikbaar zijn en besef me goed dat ik daarbij een boegbeeld ben en mag zijn voor Sliedrecht. In mijn vrije tijd wandel ik graag en dat lijkt me bij uitstek een manier om mensen te leren kennen, tijdens een wandeling. Ook fotografeer ik graag in mijn vrije tijd. In mijn werk heb ik zoveel met woorden te maken, dat het vangen van iets in een beeld me veel voldoening geeft."

Cees Paas, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is opgelucht dat de selectieperiode voorbij is. ,,Het was superleuk, intensief, interessant en heel erg spannend, maar ik ben blij dat het nu even zes jaar niet hoeft. We hebben er vertrouwen in de goede keus te hebben gemaakt voor Sliedrecht."

advertentie
advertentie