Afbeelding
Sliedrechts Museum

Henri Dunantschool op bezoek in het Sliedrechts Museum

22 maart 2022 om 08:43 Kunst

SLIEDRECHT Groep 3 van de Henri Dunantschool bezocht maandag het Sliedrechts Museum. Zij maakten daarbij gebruik van de voucher die iedere school in Sliedrecht heeft ontvangen. Hiermee kan een klas gratis een bezoek aan het museum brengen. Leuke bijkomstigheid was het feit dat onder de bezoekers de 250e bezoeker van deze 1e kunstexpositie werd verwelkomd. Joost Verhoef, voorzitter van het museum, overhandigde de klas een bakje met lentebloemen voor in de klas. 

De kinderen van de Henri Dunantschool werken momenteel aan een kunstproject. De wisseltentoonstelling in het museum over KUNST sluit dus mooi aan op dit project. Alle kinderen konden opschrijven wat ze van de kunstwerken vonden en dat werd zeer serieus bekeken. Enkele commentaren: ‘het zijn moje kleure’, ‘biezonder’, ‘beetje mooi’, ‘stom’, ‘knapge maakt’.

Het museum hoopt ook de andere scholen te mogen begroeten, want er is veel te zien en te beleven. Zo was ook Herber de Keizer aanwezig om de kinderen het ambacht van touwslagen te tonen. Kinderen maakten zelf hun springtouw.

Bestuurslid PR van het Sliedrechts Museum, Astrid van Leeuwen: ,,Een bezoek aan het Sliedrechts Museum is voor kinderen een leuke manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van het dorp en over de ambachten en ondernemers die het dorp bekend gemaakt hebben. De huidige wisselexposities in het teken van KUNST, die t/m oktober duren, zijn een mooie aanvulling hierop. De vele vragen en opmerkingen van de kinderen laten zien dat ze geïnteresseerd zijn.”

Het Sliedrechts Museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 uur en 17.00 uur. De entreekosten zijn 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Aanmelden kan via info@sliedrechtsmuseum.nl.

Meer weten over het Sliedrechts Museum, kijk op www.sliedrechtsmuseum.nl of volg het museum op Facebook en Instagram.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie