Afbeelding

Nieuwe trainingen om vrijwilliger te worden bij Home-Start

19 februari 2024 om 10:47 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Vrijwilligerswerk kan echt een verschil maken in het leven van anderen en ook in dat van jezelf. Eén van de vrijwillige gezinsmaatjes vertelt: ,,Op de terugweg naar huis ben ik altijd heel blij omdat ik van betekenis ben geweest voor mijn gezin.”

Met twee uur per week tijd kunnen gezinsmaatjes een belangrijke rol spelen in het leven van ouders en kinderen. Ze bieden een luisterend oor, vriendschappelijke steun en samen wordt gezocht naar praktische oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat groeit het zelfvertrouwen van de ouders.   

Bij Humanitas Home-Start en Wel Thuis wordt gezorgd dat alle vrijwilligers goed worden getraind en ondersteund door een ervaren coördinator. Interesse om vrijwilliger te worden? In eind februari wordt gestart met een basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze training wordt kennis gemaakt met het vrijwilligerswerk, worden vaardigheden ontwikkeld en kunnen mensen ontdekken of dit werk bij hen past. De training vindt plaats op 29 februari en 7, 14 en 21 maart van 9.30 tot 12.30 uur op de locatie in Dordrecht. In mei start er opnieuw een basistraining waar aan kan worden deelgenomen.

Voor vragen of aanmelden, neem gerust contact op met coördinator Ireana Tamagnone via 06-2049328 of i.tamagnone@humanitas.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie