Online enquête over overstap naar aardgasvrij

22 oktober 2020 om 13:09 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Inwoners kunnen tot en met zondag 8 november hun mening geven over het aardgasvrij maken van de gemeente Sliedrecht via een online enquête. De gemeente neemt de resultaten van deze enquête mee bij het opstellen van de Transitievisie Warmte 2021.

De meeste mensen gebruiken op dit moment nog aardgas om te koken en hun woning te verwarmen. Maar het gebruik van aardgas is niet duurzaam. In het Klimaatakkoord is daarom afgesproken dat in 2050 huizen en gebouwen in Nederland aardgasvrij zijn. Ook de gemeente Sliedrecht bereidt zich voor op een toekomst zonder aardgas. In Sliedrecht-Oost is zelfs al een start gemaakt. Op dit moment is energie- en afvalbedrijf HVC daar bezig met de aanleg van een warmtenet.

START TRANSITIEVISIE WARMTE Elke gemeente moet eind 2021 een Transitievisie Warmte klaar hebben. In deze visie komt te staan hoe de gemeente de overstap naar aardgasvrij gaat aanpakken. Wat is een logisch moment voor een buurt om over te stappen naar aardgasvrije warmteoplossingen? En wat zijn de mogelijke alternatieven? De antwoorden hierop komen in de Transitievisie Warmte 2021 die de gemeente de komende maanden opstelt. Elke vijf jaar wordt de Transitievisie Warmte opnieuw bekeken. Zo kunnen nieuwe ontwikkelingen en technieken worden meegenomen in de route naar een aardgasvrije toekomst.

ONLINE ENQUÊTE Om te weten te komen hoe inwoners tegen de overstap naar aardgasvrij aankijken houdt de gemeente een enquête. Tot en met 8 november kan iedereen die in Sliedrecht woont, zijn of haar mening geven. Wat vindt u belangrijk bij de overstap? Wat baart u zorgen en hoe wilt u betrokken worden? Laat het weten en doe mee aan de enquête via de website denkmee.drechtstedenenergie.nl/sliedrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie