Afbeelding
Sliedrechts Museum

Rotaryclub Sliedrecht e.o. deelt cheques uit in het Sliedrechts Museum

5 november 2021 om 09:43 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Op dinsdag 2 november was de Rotaryclub Sliedrecht e.o. aanwezig in het Sliedrechts museum. Cees Boer, voorzitter van de Rotaryclub, overhandigde daar een cheque van €750,- aan de voorzitter van het museum, Joost Verhoef. Het museum is blij met deze geste en zal het geld gebruiken voor de aanschaf van een groot scherm, waarmee filmbeelden en foto’s kunnen worden getoond.

Tevens werd een cheque overhandigd aan de samenstellers van het boek over de Bonkelaar, Michiel van Houselt en Piet Mostert. Omdat het museum momenteel een expositie heeft over de Bonkelaar, was dit een mooi moment voor deze overhandiging.

HISTORISCH PLATFORM SLIEDRECHT Hierna volgden korte uiteenzettingen door de voorzitters van de 3 verenigingen die samen het Historisch Platform Sliedrecht vormen en alle zetelen in het gebouw van het museum. Joost Verhoef vertelde iets over de historie van het gebouw van het museum en het vrijwilligerswerk, Zwanie Erkelens had mooie verhalen over het werk van de Stamboom, de genealogie vereniging en tenslotte vertelde Remco van de Ven, als interim voorzitter van de Historische Vereniging Sliedrecht, over het werk van deze vereniging. Daarna kon het gezelschap een kijkje nemen bij de expositie over de Bonkelaar.

SLIEDRECHTS MUSEUM Het Sliedrechts Museum heeft een permanente tentoonstelling over o.a. de tijdlijn van Sliedrecht en diverse ruimtes waar historische taferelen van het leven in Sliedrecht worden getoond. De expositie over de Bonkelaar is tot medio januari 2022 te zien. Het museum bevindt zich aan de Kerkbuurt 99-101 en is geopend op woensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie