Afbeelding
Elly de Paus

Sliedrecht biedt onderdak en hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Zondag arriveert een eerste groep van ongeveer 25 Oekraïense vluchtelingen in Sliedrecht. Het Sliedrechtse bedrijf Den Breejen Work (DBWork) heeft via hun vestiging in Roemenië eerste hulp geboden aan Oekraïense vluchtelingen daar. Die vluchtelingenstroom is nu echter te groot om in Roemenië op te vangen. Daarom willen zij graag ook opvang in Nederland mogelijk maken. Gezien de noodsituatie werkt de gemeente Sliedrecht daar graag aan mee. De vluchtelingen worden tijdelijk gehuisvest in het kantoorpand Stationspark 200. Het pand zal daarop worden ingericht.

De gemeente Sliedrecht zal samen met DBWork op korte termijn ook zorgdragen voor alle andere voorzieningen die hiervoor nodig zijn, zoals voeding, gezondheidszorg en scholing.

Burgemeester Jan de Vries: ,,Wij zijn allemaal geschokt door de beelden van de vele oorlogsslachtoffers en honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen die in Europa een veilig heenkomen zoeken. Daarom ben ik dankbaar voor de hartverwarmende lokale initiatieven in onze gemeente. De gemeente Sliedrecht wil deze initiatieven van harte ondersteunen. Zo hebben wij de Groen van Prinstererlocatie ter beschikking gesteld voor de inzameling van hulpgoederen en werken wij nauw samen met DBWork bij de opvang van de eerste Oekraïense vluchtelingen in Sliedrecht. Laten wij als inwoners Sliedrecht ons hart laten spreken, door ruimhartig te delen van onze overvloed en de vluchtelingen gastvrij te verwelkomen.”

De gemeente Sliedrecht werkt samen met de andere gemeenten in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid aan de voorbereiding van grootschalige opvang in onze regio. Het college van Burgmeester en Wethouders heeft daarom opdracht gegeven om te onderzoeken welke locaties er op korte termijn in Sliedrecht beschikbaar zijn. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners die eventueel (tijdelijke) huisvesting beschikbaar hebben kunnen zich melden bij de gemeente Sliedrecht (hr.mink3@sliedrecht.nl). Als de vluchtelingen gearriveerd zijn weten we waar zij behoefte aan hebben. Daarover volgt later meer informatie.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie