Droomster Bianca pakt met Eddy Hoogendoorn een paar schoenen in.
Droomster Bianca pakt met Eddy Hoogendoorn een paar schoenen in. Marjanne Dijkstra

DZB laat dromen weer uitkomen

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Zenuwachtig komt droomster Bianca (48) aangelopen tussen begeleiders Esther en Petra van stichting Dromen Zonder Beperking. Ze is net thuis verrast en gaat op pad voor haar droomdag, maar heeft nog geen enkel idee wat ze gaat doen.

door Marjanne Dijkstra

Wat ze gaat doen blijkt al snel als ze schoenenwinkel Van der Vlies Schoenen aan de Kerkbuurt inloopt. Ze wordt hartelijk ontvangen door eigenaar Eddy Hoogendoorn en kan meteen aan de slag. Als een volleerd verkoopster stelt ze de klant vragen over welk schoeisel de klant wilt en in welke kleur. Even later glundert ze bij het inpakken van het paar schoenen en het afrekenen en ze geeft geroutineerd het tasje aan de klant, die tevreden haar weg vervolgt.

Terwijl Bianca iedereen van een kop koffie voorziet, vertelt Esther van Stichting Dromen Zonder Beperking: ,,Je ziet hoe de droomster binnen kwam en hoe ze nu is. Het ijs is gebroken en je ziet de lach op haar gezicht en hoe haar ogen sprankelen.” Esther vertelt over de lastige periode voor de stichting in de tijd die achter ons ligt. ,,Door het coronavirus konden reeds geplande dromen niet doorgaan. Op een bepaald moment mochten er wel meer dingen, maar vooral de anderhalvemetermaatregel nekte ons. Soms moeten we iemand gewoon begeleiden of een arm om iemand heen slaan. We hebben echt twee jaar stil gelegen en zijn blij dat we weer aan de slag kunnen. Er staan voor de komende weken vier dromen op stapel en er zijn er twee in voorbereiding.”

Bianca vertelt nog over haar droom: ,,Ik was erg zenuwachtig voor deze dag, maar ik had er wel veel zin in. Ik vond het heel erg spannend om te helpen met het uitzoeken van de schoenen en de klant was erg blij. Ik houd heel erg van winkelen en ga graag met mijn man Willem shoppen op de Kerkbuurt. Ik koop daar graag dingen voor mijn hobby kaarten maken.” Eddy Hoogendoorn legt nog een en ander uit over het werk in een winkel. Hij stelt dat hij het supermooi vindt om aan een dag als deze mee te werken. ,,Natuurlijk worden we veel benaderd voor sponsoring en dat doen we ook wel, maar dit is zó mooi. Je ziet iemand opbloeien. Het kost niks en ik heb er zelf ook zoveel lol van.”

Na de ervaring bij Van der Vlies Schoenen vervolgen Bianca en de mensen van Dromen Zonder Beperking hun dag. Ze gaan nog lekker lunchen bij lunchroom B’tje Extra en Bianca mag nog aanschuiven bij Art & Flowers.

advertentie