Afbeelding
Daniëlle Zwanink - Muilwijk

Platform ‘Sliedrecht Doet’ gelanceerd op vrijwilligersavond.

28 september 2023 om 10:42 Maatschappelijk

SLIEDRECHT In sporthal De Basis was woensdag 27 september een avond voor vrijwilligers. De opkomst was groot en de sfeer zat er goed in. De avond was georganiseerd in opdracht van de gemeente om de vrijwilligers te laten merken dat hun werk gewaardeerd werd. Er was lekkers, eten en drinken, maar vooral ook de ontmoeting met elkaar. Er waren spelletjes, je kon een mooie foto van jezelf laten maken, er was een tankstation waar je ‘blij’ kon tanken en je mooie en inspirerende teksten over de koptelefoon kreeg en complimenten op papier. Op de avond werd ook de website www.sliedrechtdoet.nl gelanceerd. Op dit platform komen alle initiatieven samen en hier staat samen doen voor de inwoners van Sliedrecht centraal. 

Want, zo werd er gezegd, we moeten het tenslotte ook samen doen. Op de website staat te lezen: ,,Middels activiteiten en diensten zijn we gezamenlijk bezig voor Sliedrecht. Wat heb je nodig, waar heb jij behoefte aan, en ook, wat kun jij doen voor een ander? Vanuit de coalitie Kom Erbij, met vijftien maatschappelijke organisaties die eenzaamheid willen verminderen en voorkomen, was er een signaal dat er een digitale sociale kaart mist waarop allerlei initiatieven samenkomen en bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Het Bonkelaarhuis, de plek waar allerlei organisaties samenwerken om ondersteuning en hulp te bieden aan de inwoners van Sliedrecht ondersteunt de coalitie en het belang van verbinding in de samenleving.  We hopen dat Sliedrecht Doet een beweging op gang brengt die mensen activeert en verbindt.” Het is zeker de moeite waard om er een kijkje op te nemen, want er zijn teveel mogelijkheden om allemaal te benoemen.

Rima Taifour is vrijwilliger. Zij vertelt: ,,Ik hou echt van mensen helpen. Ik spreek de Nederlandse taal nog niet perfect, maar helpen en positief en actief zijn is iets wat ik kan en wat ik belangrijk vind, ik probeer iedereen een goed en fijn gevoel te geven. Ik kan mensen die uit de oorlog komen goed helpen, omdat ik begrijp hoe ze zich voelen. Ik weet hoe het is om in een land met oorlog te leven omdat ik met mijn twee dochters maanden in angst geleefd heb. Maar ik weet ook hoe fijn het is om geholpen te worden als je in een nieuw land terecht komt. Ik werk met hele aardige mensen en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Mag ik zeggen dat ik trots ben op mezelf? Ik spreek de taal misschien nog niet heel goed, maar goed genoeg om een ander te kunnen helpen.”

De vrijwilligers werden niet alleen bedankt, maar ze zijn ook ambassadeurs voor het vrijwilligerswerk. Ze werden dan ook opgeroepen om anderen te stimuleren om ook iets te gaan doen, want vrijwilligers zijn er nooit genoeg. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie