Een deel van de cadeautjes is al klaar, de gevers zijn ook al blij.
Een deel van de cadeautjes is al klaar, de gevers zijn ook al blij. Jan Wieman

Geef4Kids speelt Sinterklaas voor kinderen van voedselbank

14 november 2019 om 08:16 Mensen

SLIEDRECHT Al tien jaar worden kinderen van voedselbankklanten van Sliedrecht, Bleskensgraaf en Nieuw-Lekkerland via de actie Geef4Kids rond 5 december verrast met een leuk Sinterklaas-cadeautje. De gevers zijn heel gewone mensen die vinden dat kinderen uit gezinnen met een kleine beurs ook moeten genieten tijdens dit feest. De organisatoren hebben daar een speciale formule voor ontwikkeld.

[door Jan Wieman)

Margot en Peter Kreukniet de organisatoren van de actie Geef4Kids zagen dat hun eigen dochter elk jaar met Sinterklaas- cadeaus werd overladen. Het ene cadeau was nog niet uitgepakt of het volgende stond alweer op de stoep, gebracht door een sint-tante of -nichtje. Allemaal heel lief maar ze wisten dat er nog heel veel kinderen waren die niets kregen, want dat had Peter geconstateerd toen hij tien jaar geleden een praatje maakte met een vrijwilliger van de Voedselbank. ,,Daar kreeg ik bijna tranen van in mijn ogen, daar kon ik niet tegen."

Hij beloofde toen ter plekke dat hij zou zorgen dat de kinderen van de klanten dat jaar nog een cadeautje zouden krijgen. In tijd van vijf dagen kregen zij het nog voor elkaar ook! Margot maakte menig stressvol uurtje mee maar gaf niet op. Alle vrienden, familieleden en kennissen werd om hulp en geld gevraagd en zij deden spontaan mee.

Margot en Peter gingen in overleg met de voedselbank om zaken te regelen want de cadeautjes moesten natuurlijk wel op de leeftijd en het geslacht van de kinderen worden afgestemd. Toen moesten ze nog heel snel aan de gang om inkopen te doen en de spulletjes in te pakken. Ook daar werden weer hulptroepen voor gevraagd en ook nu waren die weer graag bereid om mee te werken. Natuurlijk liepen dingen niet helemaal goed in het begin maar daar kwam in de loop van de tijd steeds meer verbetering in.

VRIENDEN EN FAMILIE Margot begint eind oktober met het eerste seintje via Facebook: ,,Mensen het is weer zover, we gaan binnenkort weer beginnen met de actie Geef4Kids." Dan stromen langzaam maar zeker de eerste bedragen binnen. Ze voert haar activiteiten natuurlijk wat verder op, wat weer gevolgen heeft voor de inkomsten, terwijl ook de vrienden en familie hun bekenden weer aansporen om een donatie te doen. Zo wordt het mogelijk om dit jaar aan ruim 100 kinderen van de voedselbankklanten een cadeautje te geven.

Margot: ,,Als rond 5 december de voedselbankpakketten worden uitgedeeld, zit er voor ieder kind van het gezin ook een bon in voor een sinterklaascadeau. Via de voedselbank weten we de voornaam, geslacht en de leeftijd van de kinderen, we plakken een sticker op het cadeau met die naam. Wij zijn die dag zelf aanwezig in de voedselbank om de cadeautjes uit te reiken."

Het zijn allemaal cadeautjes waarin geen spulletjes zitten die batterijen vreten anders zijn daar later weer veel kosten voor. Ook is het speelgoed niet gewelddadig en het is altijd nieuw. Kinderen vanaf 10 tot en met 16 jaar krijgen een cadeaubon. Peter: ,,Ik krijg makkelijk tranen in mijn ogen als ik zie hoe blij die kinderen worden als ze die cadeautjes krijgen en die ogen gaan schitteren."

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie