Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Bleyburgh start met gezond schoolontbijt met wethouders

8 november 2019 om 14:10 Onderwijs

SLIEDRECHT Vrijdagochtend 8 november zaten zo'n 30 leerlingen van SO-school Bleyburgh uit Sliedrecht aan de ontbijttafel met locoburgemeester Piet Vat. Ook wethouders Hanny Visser en Ben van der Plas schoven aan. Want in de week van het Nationaal Schoolontbijt maakt ook de gemeente Sliedrecht zich graag samen sterk voor een gezonde start!

Het Nationaal Schoolontbijt vond dit jaar voor de 17e keer plaats. Meer dan 2.750 scholen, ruim een half miljoen kinderen en zo'n 250 gemeenten doen mee. Doel is aandacht vragen voor het belang van een goed en gezond ontbijt. Het thema dit jaar is 'Neem de tijd voor je ontbijt'.

In Sliedrecht stond vrijdag voor de kinderen een uitgebreid gezond ontbijtpakket klaar, samengesteld volgens de Schijf van Vijf. Kinderen konden kiezen uit onder andere volkorenbrood, krentenbollen, 30+ kaas, appelstroop, melk en fruit. Naast ontbijten met elkaar was er natuurlijk volop gelegenheid om samen te kletsen en vragen te stellen. Het Nationaal Schoolontbijt geeft het ontbijt cadeau, maar de gemeente betaalt het symbolisch met een cheque voor Het Vergeten Kind – een stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland die opgroeien in een instabiele thuissituatie of een opvanglocatie. Locoburgemeester Vat heeft de cheque tijdens het ontbijt overhandigd aan leerlingen van de Bleyburgh. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie