Afbeelding
Esther Coumans

Terug- en vooruitblikken met...: Kompasredacteur Esther Coumans

5 januari 2023 om 12:30 Mensen

HARDINXVELD-GIESSENDAM In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met een aantal Hardinxvelders en Sliedrechters terug op 2022 en vooruit naar 2023. Wat waren hun mooie ervaringen en waar kijken ze naar uit? Vandaag journalist en redacteur van Het Kompas Hardinxveld-Giessendam Esther Coumans.

Hoe kijk je terug op 2022?

,,Ik vond 2022 een druk jaar voor mijn gevoel. Natuurlijk na twee jaar minder te hebben kunnen doen, is 2022 bij mij bijna vol gas gegaan. Ik ben meer uren voor de krant gaan werken, omdat ik me meer ging specialiseren op Instagram, dus dat was al wat drukker. Maar ook sportend werd het een stuk drukker. Ik speel op competitieniveau volleybal en ik ging weer twee keer in de week trainen plus nog een wedstrijd en daarnaast wilde ik ook nog twee keer in de week naar de sportschool. Daarnaast ging mijn dochter ook meer sporten en wedstrijden spelen, dus soms was het een hele puzzel in het weekend. Maar het is me allemaal gelukt en daar ben ik wel trots op.”

Heb je ergens spijt van?

,,Nee, spijt heb ik nooit ergens van. Ik vind het soms jammer dat ik iets niet of juist wel heb gedaan.”

Wat was een indrukwekkend moment in 2022?

,,Dat vind ik moeilijk om te benoemen. Dat kan namelijk iets heel kleins zijn, dat ik heel trots op mijn dochter ben als zij iets heeft gedaan. Of ik kan juist aan een groots sportmoment denken. Voor mij is er niet echt iets zo indrukwekkends geweest in 2022. Het zijn voor mij heel veel momentjes geweest en die koester ik.”

Wat wil je in 2023 anders gaan doen?

,,Iets meer tijd voor mezelf. Soms ben ik bang dat ik mezelf voorbijloop, omdat ik zoveel wil doen. Ik wil vaak niks missen en overal bij zijn. Dat moet ik gewoon gaan minderen.”

Heb je goede voornemens of doelen voor 2023?

,,Niet echt. Ik doe nooit aan goede voornemens, nog nooit gedaan eigenlijk. En een doel heb ik ook niet echt, een beetje saai misschien. Maar ik mag heel tevreden zijn als 2023 net zo is als 2022. Als klein doel wil ik dit jaar heel graag een weekendje alleen weg, dat is er dit jaar niet van gekomen. Heel lekker vind ik dat, tot rust komen en allemaal dingen doen die ik leuk vind :-)”.

Esther Coumans (46) is journalist en redacteur bij BDUmedia. Zij is onder andere verantwoordelijk voor Het Kompas Hardinxveld-Giessendam. Ze woont samen en is moeder van Jippe.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie