Ed Grootveld bij zijn bord.
Ed Grootveld bij zijn bord. Marjanne Dijkstra

Sliedrechtse Ed Grootveld loopt 9000 euro bij elkaar voor zendelingenechtpaar in Sulawesi

13 september 2023 om 08:33 Mensen

SLIEDRECHT Ruim negenduizend euro haalde Ed Grootveld afgelopen zomer op toen hij voor de 39e keer de Nijmeegse Vierdaagse liep. Het geld gaat naar zendelingenechtpaar Peter en Anne-Marie Dekker, die aan het werk zijn in Sulawesi. 

door Marjanne Dijkstra

De 62-jarige Grootveld is al jaren ‘vaste klant’ in Nijmegen. ,,Het begon ooit met drie vrienden die vroegen of ik mee ging om de Vierdaagse te lopen. We eindigden met z’n tweeën en daarna heb ik de Vierdaagse altijd alleen gelopen. Ik heb helaas maar 37 kruisjes: in 2006 werd alles door de hitte na één dag afgelast en in 2018 viel ik na 44 kilometer uit met teveel last van mijn rug. Ik train nooit en loop die vijftig kilometer per dag in feite op karakter. Dit jaar kreeg ik alleen op de laatste dag last van mijn kuit. Ik was toen al halverwege en even bang dat ik moest opgeven, maar met de juiste medicatie lukte het me om de Vierdaagse uit te lopen.” 

Het was de zevende keer dat Grootveld zich had laten sponsoren voor het zendelingenechtpaar. ,,Dit jaar was het 9165 euro, maar in totaal heb ik nu voor hen al 72.399 euro opgehaald. Stichting Sulalam van Peter en Anne-Marie richt zich dit jaar vooral op kinderen en gehandicapten in Sulawesi. In tegenstelling tot in Nederland is er geen enkele financiële bijdrage van de overheid voor kinderen. Er zijn geen sportmogelijkheden en veel kinderen groeien op zonder toekomst. Peter en Anne-Marie zorgen er onder andere voor dat er een voedselprogramma voor kinderen komt, waarbij kinderen gezond eten. Ook zorgen ze voor beter onderwijs en zorgen ze ervoor dat de leefomstandigheden van mensen met een handicap verbeteren.”

Volgend jaar hoopt Grootveld voor de 40e keer de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Ook dan is het doel het zendelingenechtpaar. Meer informatie over hun werk is te vinden via www.edtrompetloopt.nl.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie