Afbeelding
Soli Deo Gloria

Sliedrechts Soli Deo Gloria mag gehoord worden

17 juni 2023 om 14:09 Muziek

SLIEDRECHT COV Soli Deo Gloria is een koor dat al meer dan 100 jaar bestaat. De 65 koorleden hebben een voorliefde voor oratoriummuziek en staan bekend om hun uitvoeringen van de Matthäus Passion, Die Jahreszeiten, Weihnachts Oratorium e.a.

Soli Deo Gloria heeft de coronacrisis goed doorstaan en richt zich nu op de toekomst. De monden en de deuren gaan wagenwijd open. Het nieuwe motto van het koor wordt ‘Soli Deo Gloria mag gehoord worden’.

In het vooruitzicht is een scratchuitvoering van het Requiem van Mozart op 25 november in de Bethlehemkerk van Papendrecht en de Matthäus Passion van Bach in de Grote Kerk van Sliedrecht op 23 maart volgend jaar. Het koor heeft een enthousiast team van een dirigent, een pianiste en een stemcoach. Ze wil samen met hen een uitstekend koor blijven en dat ook gaan uitbouwen, met Sliedrecht als thuisbasis maar zeker ook meer gericht op de liefhebbers uit de hele omgeving.

Naast vaste zangers en zangeressen wordt ook meer contact gezocht met mensen die houden van zingen, maar niet als het ware hun hele leven willen vastzitten aan de verplichtingen van een koor. Deze zogenoemde projectleden kunnen voor het concert van 25 november nú al meedoen.

Kijk voor meer informatie op www.cov-solideogloria.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie