Afbeelding
Jan Wieman

Leerlingen Roald Dahl zien eigen musical in de bioscoop

15 juli 2020 om 09:19 Onderwijs

SLIEDRECHT Als filmster in galakleding naar de première van je eigen film in bioscoop Kinepolis. Voor de leerlingen van groep acht van de Roald Dahlschool werd dit werkelijkheid. De musical 'Verboden te voeren' werd op film gezet en was dinsdag 14 juli voor de leerlingen uit groep acht en hun ouders te zien in Kinepolis in Dordrecht. 

Met deze avond sloten de leerlingen hun carrière op obs Roald Dahl af om na de vakantie een start te maken in het voortgezet onderwijs. Daarvoor hadden de leerlingen drie weken gerepeteerd en zelf de decors gemaakt, vertelt meester Danny Struijk die samen met zijn collega Ilona Bakker de groep in dit laatste jaar en vooral in deze laatste fase heeft begeleid. 

,,We hebben 21 kinderen in de klas daardoor konden we, rekening houdend met alle RIVM-maatregelen, de musical op twee avonden voor de ouders in de school spelen, want dat is toch het mooiste en leukste voor de kinderen en de ouders."

Normaliter is dit samen met het kamp voor de leerlingen de afsluiting van 8 jaar basisschool, maar dat kon nu helaas niet vanwege diezelfde maatregelen. Maar er zal tijdens de musicalavond vast nog wel een traantje weggepinkt of een brok in de keel door ouders weggeslikt zijn tijdens het optreden van hun kind. Er is een echte levensfase afgesloten, op naar de middelbare school, leve de puberteit.

Danny vertelt: ,,Van de musical is tijdens de avonden een film gemaakt en die is vanavond hier in de bioscoop gedraaid. We hebben de ouders gevraagd of zij hun kinderen wilden brengen en hen in 'gala' wilden laten komen. Het is voor hen toch een heel bijzondere avond en het is ook meteen de afscheidsavond. We hebben bij diverse zalen in Dordrecht geïnformeerd of zij aan dit evenement wilden meewerken en Kinepolis wilde dit gelukkig wel."

En ja daar, reed het ene na het andere kind voor, geflankeerd door een ouder of een vriendin of vriendin gingen ze naar de bioscoop in. De leerkrachten namen de rollen de in de musical even over en begeleidden de leerlingen en de meegekomen ouder naar hun plaatsen. Vele mobieltjes flitsen om dochters en zonen in gala op foto vast te leggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie