Het boek van Pieter van Wijngaarden verschijnt op 5 mei
Het boek van Pieter van Wijngaarden verschijnt op 5 mei Pieter van Wijngaarden

Kroniek van een luchtoorlog

Overig

ALBLASSERWAARD Op 5 mei verschijnt deel 1 van de vierdelige serie boeken, “Kroniek van de luchtoorlog boven de Alblasserwaard en Eiland van Dordrecht”. Het is een zeer gedetailleerde publicatie geworden van Pieter van Wijngaarden over de oorlogsgeschiedenis in het zuiden van het Groene Hart en de polders van Dordrecht.

In het boek is alles te vinden over crashes, ongevallen, logboekgegevens, piloten, parachutisten, politie, brandweer, luchtbeschermingsdienst, militairen, inundaties, bommen, luchtafweergeschut, theezakjes, en alles wat maar te maken heeft gehad met de Tweede Wereldoorlog in bovengenoemde regio’s. Totaal heeft de auteur ongeveer duizend pagina’s volgeschreven over de oorlogsgeschiedenis van het zuiden van het Groene Hart en polders van Dordrecht. Uniek in de serie zijn de tientallen verslagen van het verzet en van de georganiseerde Verzetsgroep Albrecht, zodat dit de lezer een realistisch beeld verschaft over gang van zaken in deze tijd.

Auteur Pieter van Wijngaarden kreeg op 29 oktober 2020 van de gemeente Papendrecht de C.J.M. de Bruijn waarderingsprijs. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Aart Jan Moerkerke, vanwege het gehele oeuvre boeken en publicaties dat door historicus en schrijver Van Wijngaarden in de loop der jaren werd samengesteld en gepubliceerd.

Meer informatie over het boek bij Pieter van Wijngaarden via elviravanwijngaarden@gmail.com.

advertentie
advertentie